Ostatnio wyszperałem na AIM schemat przejściówki pomiędzy ST a monitorem SVGA .
Mam kilka problemów a nie wiem jak dotrzeć do autora tego schematu .
- Podpinając sygnał composite video do monitora Philips 8833-II uzyskałem w miarę poprawny kolorowy obraz zarówno w rozdzielczości niskiej jak i sredniej , niestety co jakiś czas występowało zrywanie synchronizacji pionowej lub drgania. Czemu tak się dzieje ??? nie wiem
bo z tym samym monitorem współpracuje idealnie zarówno małe Atari i Komodorec i Amiga
- Po zmontowaniu przejściówki nie uzyskałem obrazu ani na monitorze SVGA (compaq s710 ) ani na zwykłym VGA ( Philips 8833-II ).
Co prawda Compaq wyswietlił biały prostokat na czarnym tle ale to było wszystko co można było uzyskac ,a na Philipsie fruwały tylko jakieś kreski po ekranie i to było na tyle.
Wątpie zebym pomylił się w kabelkach bo tam się nie ma gdzie pomylić.
Obawiam się że ST generuje niestandartowy sygnał i stąd te problemy.
Autor schematu twierdzi że u niego to zadziałało ,może ktoś z Was testował ten schemacik ???
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.