Ostatnio wyszperałem na AIM schemat przejściówki pomiędzy ST a monitorem SVGA .
Mam kilka problemów a nie wiem jak dotrzeć do autora tego schematu .
- Podpinając sygnał composite video do monitora Philips 8833-II uzyskałem w miarę poprawny kolorowy obraz zarówno w rozdzielczości niskiej jak i sredniej , niestety co jakiś czas występowało zrywanie synchronizacji pionowej lub drgania. Czemu tak się dzieje ??? nie wiem
bo z tym samym monitorem współpracuje idealnie zarówno małe Atari i Komodorec i Amiga
- Po zmontowaniu przejściówki nie uzyskałem obrazu ani na monitorze SVGA (compaq s710 ) ani na zwykłym VGA ( Philips 8833-II ).
Co prawda Compaq wyswietlił biały prostokat na czarnym tle ale to było wszystko co można było uzyskac ,a na Philipsie fruwały tylko jakieś kreski po ekranie i to było na tyle.
Wątpie zebym pomylił się w kabelkach bo tam się nie ma gdzie pomylić.
Obawiam się że ST generuje niestandartowy sygnał i stąd te problemy.
Autor schematu twierdzi że u niego to zadziałało ,może ktoś z Was testował ten schemacik ???
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv