jak nie jak tak :D
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak nie jak tak :D
piotrv napisał/a:włączając w to adresy portów.
Jako posiadacz gołej atarki z magnetofonem (czyli bez rozszerzeń) mógłbyś się powstrzymać od ocen, czy zmiana adresu portów jest ważna, czy nie :P
drac030, no wiesz co? Chyba nie śledzisz na bieżąco mojej kolekcji? :D
gołą Atarkę z magnetofonem to ja miałem w liceum... czyli jakieś 13 lat temu
Ale przyznaje, nic u mnie na $D6 nie siedzi, a przynajmniej nic o czym byłbym poinformowany.
A ile procentowo ludzi ma coś na $D6? Bo ten sprzęt co wymienialiście (sorry, ale juz mi się nie chce przedzierać przez ten tysiąc postów) to chyba nic popularnego?
nie mam, wiec pewnie nie nic popularnego... heh - co za podejscie...
piotrv - zajrzyj do atariki, hint: wyszukaj $D600
piotrv, wyjdź proszę z tego topiku.
Electron zapodaj na email dokumentację w jakimś programie protelopodobnym to sprawdze jak wyceni koszt pcb gotronik.... bo na dniach zamawiam u nich dwa inne projekty... moze wynegocjuje jakaś zniżkę jako stały klient ;)
A ile procentowo ludzi ma coś na $D6? Bo ten sprzęt co wymienialiście (sorry, ale juz mi się nie chce przedzierać przez ten tysiąc postów) to chyba nic popularnego?
być moze procentowo niewiele. Na $D6 można spotkać sie z np. BlackBoxem, covoxem, czy czym kolwiek innym - niemalo ludzi to ma - wiec wybacz; ale p*.*, ze to i tak nic popularnego tam nie siedzi - nie jest tak do końca na miejscu.
piotrv; Proponuje zniszczyc wszystkie magnetofony - bo i tak ich nie używasz :)
haha ;)
Wystarczy, że na $D6xx mają coś osoby zainteresowane pisaniem pod vbxe.
A lokacja na stronie $d0 powyżej $d01f wydaje się być bardzo natywna dla wszelkich "dodatków" graficznych. No chyba, że twórca zakłada, że innych rozszerzeń nikt nie będzie sobie montował - a to byłoby bardzo nietrafione, bowiem biorąc pod uwagę współczesnych atarowców to można ich podzielić na tych, co mają w sprzęt wpakowaną całą masę rozszerzeń, albo na nieproduktywnych kolekcjonerów, których kręcą oryginalne, niezerwane plomby z Pewexu (coś jak amatorzy dziewic po 60-tym roku życia :lol: )
No i pozamiatane.
To jest na mapie kolorów czy sprajt pod spodem?
overlay z prostym wzorkiem, inaczej mowiac, tak, to jest sprajt. Mapa kolorow nie dala by efektu zmiany koloru tla co 1 piksel.
ej jak to by nie dała, skoro pisałeś, ze działa na blokach 4x8? Nie takie rzeczy ze szwagrem w wojsku :)
Dely sprawdz mozliwosci VIC'a z C64 on ma mape kolorów i jakoś pionowych barów u nich nie widać
Oczywiście, że się da. Barów nie widać bo mają 16 kolorów, z czego połowa, bez obrazy, rzygowatych.
Właśnie próbuję naciągnąć intersila na 5 dodatkowych układów DAC. Jak się uda, to będę miał ich na 9 szt. kart.
Co do mapy kolorów : jakby było to na mapie koloru to każdy kolejny kolor w takich pionowych barach miałby szerokość min. 4 pikseli a tu jest 1 piksel szerokości.
A przeciez pisałeś, ze moze być kwadrat mapy 4x4 pixele.
no właśnie 4x4 piksele ... o tym przecież piszę ... :) Gęściej koloru mapą nie da się zmieniać.
Ma ktoś jakiegoś fona do Elektrona? Bo szybko potrzebuję info dotyczące wymiarów płytki video borda...
electron - jakby co to pisz mnie do kolejki do tych DAC'ow (albo na gotowca jak bedziesz montowal) - PIERWSZY! zaklepane :)
Kasy malo, ale najwyzej sprzedam Atari 400 ;)
electron: jak często można liczyć na uaktualnianie dokumentacji? ;) Bo jeszcze tam dużo brakuje.
To tylko w kwestii obwieszczonego wczesniej "konkursu" na najfajniejsze coś na VBXE, bo póki nie ma doca, to kiepsko.
I możesz zapodać gdzieś źródełko tego programiku co robi poziomą tęczę? Zresztą przydałoby się jakieś repozytorium przykładowych programów.
laoo - dobrze prawisz...
rozwaliło mnie. Ustawiam sie do kolejki po NOSTYM :) - (tyle, że chce tego używać / czyt. użyć praktycznie w trs desktop :) ) ;)
ja tam nie musze sie ustawiac... :P ja wygram konkurs :cool: ;)
Koszt pcb do tej zabawki według wstępnych doniesień to 5zł brutto bez uwzględnienia kosztów przesyłki i kosztów dokumentacji (dla pcb dwustronnej 150zł).
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 60 zapytań