witam
dorwalem sie do atari 65 xe z turbo 2000
moje pytanie to? jak srpawdzic czy dziala nadal komp = gdy wlaczam zasilaniee z wcisnietym klawiszem option i start slysze tylko jeden dzwiek(nie powinno byc wiecej??)
gdy wlacze zasilanie i zaloguje sie atari , wciskam klawisze option, help, start, select - niedzialaja,
dziala tylko reset i reszta klawiszy
niby komp dziala po podpiecu do tv ladnie sie pojawia obraz niebieski prostokat itd. ale niedziala te klwaisze z funkcjami option itd itd
moge sobie pisac itd to wszystko dziala
jest tez problem z magnetofonem ale pewnie musze kupic nowy na alegro - bo nieslychac po wcisnieciu play scieszki wgrywania sie gry piski itd
czy nie orjetuje sie ktos z was czy na terenie WARSZAWY znajde jakiegos magika ktory sie zna na tym i bylby wstanie sprawdzic i ewentulanie doprowadzic moje atari do ladu?? bardzo mi na tym zalerzy . Atari lezalo sobie spokojnie przez wiele lat a niechcialbym by sie skonczylo na tym ze bedzie nadal lezalo i sie kurzylo, bo chcialbym tez pograc. NIE MAM ZAMIARU GO WYRZUCIC NA SMIETNIK NAWET JESLI NIEBEDZIE DZIALAL.!!!! na elektronice sie nieznam niestety, Gdy chowalem go do pudelka wiele lat temu dzialal.
Bardzo prosze o pomoc
voit
cc_c@wp.pl
shakadymis@wp.pl