Witam po spotkaniu, które uważam za bardzo udane.
Chyba nie muszę nikomu tłumaczyć, że dla mnie ogromną frajdą było poznanie autora IK+, który oczywiście jest legendą w naszym komputerowym światku :)
Meśka: tak sobie skojarzyłem odnośnie tego co mówiłaś że chcesz się uczyć PHP: nie chcę Ciebie tutaj jakoś urazić ale przytoczę tu pewną historię która odbyła się w kafejce internetowej (z jej właścicielem). Pewnego dnia wpadłem do kafejki a On cieszył się jak dziecko, że programuje w ... HTMLu !
i to na dodatek na serwisie ?Allegro.pl? :)
Oczywiście nie po to tu przytaczam tę sytuację aby go obśmiać od góry do dołu. Chodzi mi o to że każdy może czegoś nie wiedzieć a tacy jak ja są od tego aby wszystko wyjaśnić.
Dlatego teraz kieruję moje słowa do Ciebie: nauka HTML i PHP to zupełnie dwie różne bajki. Ów kafejkarz próbował się bronić, ale w końcu musiałem spowodować, że mina mu zrzedła :( Dlatego nie tak głupia była moja propozycja byś przed tym szkoleniem razem z Sikorem przeszła kurs u mnie (było by Tobie po nim znacznie łatwiej). Wierzę że sobie poradzisz, ale jednak nauka programowania to nie jest takie tam chop sióp :)
Wiem bo sam uczę. Dlatego może podstawy np. algorytmów poznałabyś sobie wcześniej ? Myślę że warto. Szkoda że nie jesteś z wawy bo sprawa była by prosta tak jak u Sikora.
Do wszystkich co nie przyszli: ...ale nawaliliście :-(
Szczególnie mam tu na myśli: Mariusza, Alexa, Peta, Adama, Jaśka, Marcina i innych.
Na razie nic tu więcej nie napiszę, ale mam nadzieję że Wy coś napiszecie :)
pozdrawiam
ps. tak zastanawiam się nad moim ?grypsem?: ?chop sióp?, że tak naprawdę to jest to żart gramatyczny którego nie da się wymówić ... a to dopiero paradoks... Co prawda my Atarowcy nie znamy czegoś takiego jak ?nie da się? - więc może jakoś spróbujemy ?! Hę ? (dobrym tego przykładem będzie nowa wersja IK+ o której dowiedzieliśmy się (z dobrego źródła !:) że robi to co niemożliwe ! Ale o tym na razie sza !)
Wiem że są tacy którzy będą próbowali wymówić ?chop sióp? ... zapewne są to Ci o których pisze w swojej pracy AS :) Ale można też pójść inną drogą ? taką bardziej atarową i spróbować to zrobić może jakoś na DLI albo VBLK ?? :-D
... oraz inne grzyby i Amigi :-P