electron napisał/a:- kompatybilność z GTIA - nie działa tylko stare PMG i tzw. tryby GTIA
ROTFL do kwadratu :) ... Domyślam się, że chodzi o kompatybilność w sensie
tworzenia samego obrazu, bo skoro reszta nie działa...
tebe napisał/a:niech ktos umiesci newsa na AtariAge, i zwroci uwage czy ten dopalacz obsługuje tylko PAL czy takze NTSC, chociaz Ci z NTSC bardzo rzadko modernizuja sprzet wiec raczej nie warto zawracać sobie nimi głowy
p.s. #2
Atari800Win do lamusa, kto to teraz bedzie używał, skoro nie jest juz na czasie :)
Wiecie co ? Kupcie sobie Amigi i już :). I nie zawracajcie sobie głowy NTSC, PALem
ani emulatorami albo zmieńcie nazwę komputera np. na ATARI XX, bo inaczej ktoś
może pomyśleć, że programy na XL/XE mogą na tym działać.
To, że Electron się postarał i wymyślił takie rozszerzonko jest fajne i chwała mu
za to , tyle że znów jak to już się czepiałem i to apropo znacznie mniejszych modyfikacji,
które jeszcze nie wysyłały całego starego softu na smietnik - a to raczej na takie mi
wyglada. Ogólnie do użytku prywatnego może i ok będzie, ale wszystko fajnie z wyjątkiem
tego, że program wykorzystujący atarkę "po staremu" się wyłoży. Dla osiągnięcia takiego
efektu to ja wolę sobie peceta z jakims GF2-4 odpalić i mam lepiej niż przerabiając stare
Atari za cenę przekraczającą znacznie jego wartość i jeszcze wiedząc, że program tylko
u mnie będzie działać.
Electron zdradz w takim razie czy to coś ma zwyczajowe switche pozwalające na wybór
starego trybu obsługi wyświetlania (skoro GTIA nie zostaje wymontowane) czy utrata
jest permanenta ?
---==<<Sc0rpi0>>==---