1

Czy ma ktoś może adres e-mail Adama Bieniasa? Zmodyfikowałem bibliotekę SAP jego autorstwa - no i musiałbym się z nim skontaktować w sprawie jej dalszych losów (używanie, rozpowszechnianie itp.), ale adres e-mail podany w pliku "legal.txt" (plik jest dostępny wraz ze źródłami biblioteki) jest już nieaktualny...

A. Bienias pracuje obecnie dla CD Projekt (nad grą "Wiedźmin"), ale informacja ta nie pomogła mi w ustaleniu jego adresu e-mail.

2

http://atariarea.krap.pl/forum/profile.php?id=127

Im dłużej czekamy, tym wzorek jest większy" (c) by Sikor

3

Bardzo dziękuję za tę informację! Nie spodziewałem się ani tego, że zdobycie tego adresu będzie tak proste, ani tego, że tak szybko uzyskam odpowiedź.

4

o ile podał poprawny adres... ;), ale nawet jeśli nie, to pewnie i tak Seban doniesie Adamowi, ze jest poszukiwany ;)

Im dłużej czekamy, tym wzorek jest większy" (c) by Sikor

5

SoTe czasem też zagląda na forum, może się odezwie.

A tak z ciekawości - w jaki sposób zmodyfikowałeś SAP-a?

I Ty zostaniesz big endianem...

6

Może "modyfikacja" to zbyt wielkie słowo. Po prostu zmieniłem trochę w taki sposób, żeby kod dawał się skompilować w kompilatorze czystego C (oryginalnego SAPa trzeba kompilować w C++, mój gcc 3.4.3 się wywalał). Kod nie wygląda może zbyt ładnie (tzn. uważam, że dałoby się taką konwersję zrobić jeszcze lepiej; kto wie, może się kiedyś za to zabiorę), ale działa, co już sprawdziłem.

Niemniej jest to ingerencja w oryginalny kod - no i byłaby potrzebna akceptacja autora oryginału, żeby tę zmodyfikowaną wersję móc rozpowszechniać.