Draco: PROTOTYP STka (z kolekcji Leonarda Tramiela)
jest do przelukania, here: http://www.bambi.net/atari/atari_st_prototype.html
Co do kustom czipow itd, to chyba jasne ze wszsytko to zbudowane jest z elementow, tranzystorow glownie, ktore sa niczym innym jak prostymi przelacznikami, cale komputerostwo to jedno wielkie NIC! Suchy piach ;) Tylko ze przyszedl jeden z drugim i tchnal w ten piach "zycie"...
Jellonek: To ze Amigowe Custom Chipy znasz lepiej niz STkowe nie swiadczy ze w STku ich nie ma... a powiedz mi co by bylo z amiga gdyby nie uzyto w niej STANDARDOWO MASOWEGO MK68000 ? pozatym przetworniki DAC to rowniez nic nadzywczajnego, ale zwykle po 5 zybli ukladziki, ale ty sie pewnie oburzysz jesli porownam je z piszczalka YAMAHY ktora jest w ST, bo dla ciebie jest oczywiste ze to co w ST to jakis szmelc a wszystko co jest w amidze jest ze szlachetnego lona... lecz wydaje mi sie niestety ze zwyczajnie nie rozrozniasz...
Dely: I wcale tutaj nie twierdze ze Amiga oferuje np. dzwiek gorszej jakosci niz standardowe ST. Liczby mowia same za siebie, ale jak dla mnie to poprostu dwie rozne drogi. czasami moze byc tak ze fajniej jest posluchac muzyki na patefonie z 1920 niz na wypasionej wiezy PANAslonika z 2005 z media marktu...
Don't take it too seriously my love.
/// more for your atari ///