Niels de Koning - szef scenowego portalu dla grafików (http://www.gfxzone.org), szuka kogoś, kto napisałby artykuł o grafice na 8-bitowym Atari. Dokładniej chodzi o szczegółowe potraktowanie tematu: napisanie o wszystkich trybach graficznych (także programowych), opis narzędzi dla nich i napisanie trochę o tych, którzy potrafią wszystko to wykorzystać - o najlepszych atarowskich grafikach. Dlatego zwracam się z pytaniem do Was - kto podjąłby się tego zadania ??? Ewentualnie może ktoś dysponuje już podobnym artykułem, albo pomógłby mi takowy napisać ??? Myślę, że warto promować atarowską grafikę na Scenie ogólnoświatowej (gdzie z 8-bitowców większość ludzi kojarzy tylko C-64).
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury