Na Allegro pojawił się multi zestaw i dziwna nazwa FDD ....
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80340478
A co to ??
PS. Koniec licytacji: czw 12 sty 2006 14:27:50 CET
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » G.T. to FDD ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na Allegro pojawił się multi zestaw i dziwna nazwa FDD ....
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80340478
A co to ??
PS. Koniec licytacji: czw 12 sty 2006 14:27:50 CET
No... może Indus GT? Pasowałoby :)
raczej nie INDUS G.T - inaczej conieco wyglądał - choć widziałem to ostatnio 14 lat temu bodajże. Być może ktoś lasce powiedział, że jest to z tym zgodne - a wygląda mi to na LDW2000. Bardziej zastanawia mnie ten monitor :)
... a klawisze jak zęby staruszki :D:D - haha
Indus GT jest z tego co mi wiadomo dość podobny do LDW - bo to jest w gruncie rzeczy to samo - przede wszystkim też ma czarną obudowę a zdjęcia są za słabe, żeby coś zdecydować.
W jakimś bajtku pisało chyba, że Indus GT to marka LDW w USA - fizycznie stacja jest identyczna z LDW2000.
To jest Indus GT - wiem, bop miałem taką ;) Poza tym - indus GT to po prostu kanadyjska wersja LDW2000, to samo oprogramowanie, inny napęd - mój miał stylowy kluczyk opuszczany od góry, a nie przekręcany jak w innych stacjach, był czichszy niż LDW spotykane u nas ale... Life is brutal - z braku kasy musiałem kiedyś go sprzedać... ;( A może to ta sama stacja nawet...?
a czy indus GT nie był czasem koloru CA2001 ?? - pytam; przy niczym sie nie upieram - widziałem to dość dawno temu;-
Nie, był czarny jak LDW. Zresztą Miker może potwierdzić - widział taką u mnie, jak ją miałem...
skoro ktos tam twierdzil na aukcji ze to G.T. 4 atari, a i wyglada podobnie do zdjec z atariki, to czemu sie jeszcze zastanawiacie czy to nie aby co innego?
ten watek wyglada jak kolejny z serii: dyskusja o niczym :D
w stylu: czemu woda jest mokra? :D
Udało mi się nabyć ten zestaw, i rzeczywiście jest to Indus GT.
Poszperałem trochę w necie i udało mi się znaleźć informację, że były produkowane dwie wersje tej stacji: "GT for Atari" i "GT for C64" (stąd to oznaczenie).
Nie wiem jak w wersji na commodore, ale w wersji na atari napęd był żywcem wzięty ze stacji 1050 - potwierdza to ta wersja którą posiadam, ta ze zdjęcia na Atariki oraz zdjęcia kilku stacji z eBay'a (które gdzieś w archiwum znalazłem). Napęd był do tego stopnia zaadaptowany, że zamiast zastosować nowy "kluczyk" dociskający (czy jak to tam się nazywa), skracano go ręcznie (o ok. 1/3) aby przekręcić go w nowej obudowie.
- może warto dodać tą informację do Atariki? (jeśli znajdzie się ktoś kompetentny ;))
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » G.T. to FDD ?
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 60 zapytań