1

http://www.atariage.com/forums/index.ph … opic=81704

Sciagac, testowac, uwagi pisac, bo to beta.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

2

beta, beta ale niezła... A swoją drogą to chyba w fabryce powinno być ;) W domu potestuję więcej, bo w pracy to tylko przez chwilę i to pod emu mogę tylko...

Sikor umarł...

3

zdolna bestia z tego Pirxa, pewnie przerzucil kod z Amigi  :)

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

4

Na C64 tez to jest (latwiej by bylo niz z Amigi), a Pirx pisal od podstaw.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

5

NIE działa poprawnie pod Sparta DOS X !! - po wyświetleniu katalogu wpisy są przesunięte o jeden znak "w lewo", oraz na początku katalogu widze śmieci :) - Pirx; poprosze o poprawke - sprawdź pod emulem XL/XE :)

Kontakt: pin@usdk.pl

6 Ostatnio edytowany przez miker (2006-01-09 22:07:54)

No, fajna zabawka. Zauważyłem jednak co następuje:
* w gierkach "strzelanych", np. "Space Invaders" przycisk "fire" działa odwrotnie, tzn. "strzela samo" cały czas, natomiast przy wciśniętym nie strzela;

* w "Rocket" oraz "Dragon2" nie widać "playfieldu" (przy czym w tej pierwszej w ogóle, w drugiej natomiast po pewnym czasie)

Czy w oryginale też tak jest?

A jeszcze to:
* w "Ant" także nie widać tego co się dzieje na planszy, na coś wskakuję i też nie wiem na co.

Aha - fajnie by było, jakby w której kolejnej wersji dało się podmapować joystick(i).

Ogólnie jednak wrażenie pozytywne. Tak trzymać! :)

I Ty zostaniesz big endianem...

7 Ostatnio edytowany przez pirx (2006-01-09 23:17:12)

Sam odczyt directory już poprawiłem (w instrukcji do Sparty, którą mam jest błąd), ale wciąż coś mi zwisa pod SpartąX.

Czy jest tak, że jak się czyta plik z wnętrza programu pod SpartąX to włącza się cart? Jeśli tak, to pomogłoby przesunięcie programu niżej, ale wtedy przestanie działac z MyDosem.

Tak w ogóle to przydałby się uniwersalny fileselector...
---------------------------------------------------
Po poczytaniu instrukcji do Sparty wychodzi mi na to, że problem leży w braku CONFIG.SYS, także biorę się do roboty.
---------------------------------------------------
ANT sie sp...ło, już mi całkiem ładnie działała. Tego fire'a musze oblookać.
Co do mapowania pod joy'a to chyba musiałby być jakiś plik konfiguracyjny, bo każda gierka działa inaczej niestety.

http://www.5oft.pl/

8

No - config.sys jest conieco przydatny. Wywal Sparte do EXT ramiu - będzie luźniej :)

Kontakt: pin@usdk.pl

9 Ostatnio edytowany przez pirx (2006-01-15 11:01:37)

Dzieki dla Mikera i Pina za uwagi - chyba wszystkie udało się mi uwzględnić w wersji 1.0.
Co do "ROCKET" to chyba tak ma być, jak jest  - to coś w rodzaju dema chyba - nie znalazłem w tym czymś sterowania innego, niż odpalenie rakiety.

Prawdziwym bólem okazało się podmapowanie joysticka, ale jakoś to chodzi. Jakby coś nie pasowało to zapraszam do pliku CHIP8.CFG, gdzie można sobie pozmieniać parametry poszczególnych gier (i ew. proszę przesłać mi poprawiony plik). Może coś się (rzadko) psuć, jak jednocześnie są używane klawisze i joystick, mam pomysł jak to poprawić, ale to spora zmiana, więc na razie zostaje tak, jak jest.

http://www.5oft.pl/