Od mojego ostatniego wątku o nowym archiwum muzyki atari trochę upłyneło. Jednka odzew na niego był mały. Liczyłem ,że znajdę ludzi do grupy zajmującej się tworzeniem takiego archiwum. Kontakt z PG nie wiele mi pomógł , bo sam zainteresowany pomysł się spodobał to odpowiadał na mój email z 6 miesięczym opóźnieniem. Taki kontakt i coś ustalenie przy tworzeniu archium to porażka, bez szans na dogadanie się. Musiałem zrezygnować z tego pomysłu. Dopiero nie dawno po wydaniu nowego ASMA skontaktowałem się z Mikey i doszliśmy do wniosku, że da się coś zrobić z tym pomysłem i żeby nowe archiwa szybciej się ukazywały i mały więcej muzyczek. Mam do was prośbę. Jeśli ktoś czuje się na siłach i chciałby poświęcić trochę czasu na rypanie starych muzyczek z gier, dem, kolekcji i czego tam popdanie to zapraszam do nowo tworzonej grupy. To wstyd, aby ze wszystkich 8bitowych komputerów atari miało najmniejsze archium muyzyczne. Nawet takie komputery jak Spectrum czy MSX mają o wiele większe swoje archiwa muzyczne.
Druga sprawa to do muzyków. Jesli ktoś w swoich zbiorach ma jakieś swoje kawałki to niech da znać, przerzucimy je na pc do archiwum. Mam nadzieje, że znajde tu jeszcze kogoś do pomocy.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.