Od mojego ostatniego wątku o nowym archiwum muzyki atari trochę upłyneło. Jednka odzew na niego był mały. Liczyłem ,że znajdę ludzi do grupy zajmującej się tworzeniem takiego archiwum. Kontakt z PG nie wiele mi pomógł , bo sam zainteresowany pomysł się spodobał to odpowiadał na mój email z 6 miesięczym opóźnieniem. Taki kontakt i coś ustalenie przy tworzeniu archium to porażka, bez szans na dogadanie się. Musiałem zrezygnować z tego pomysłu. Dopiero nie dawno po wydaniu nowego ASMA skontaktowałem się z Mikey i doszliśmy do wniosku, że da się coś zrobić z tym pomysłem i żeby nowe archiwa szybciej się ukazywały i mały więcej muzyczek. Mam do was prośbę. Jeśli ktoś czuje się na siłach i chciałby poświęcić trochę czasu na rypanie starych muzyczek z gier, dem, kolekcji i czego tam popdanie to zapraszam do nowo tworzonej grupy. To wstyd, aby ze wszystkich 8bitowych komputerów atari miało najmniejsze archium muyzyczne. Nawet takie komputery jak Spectrum czy MSX mają o wiele większe swoje archiwa muzyczne.
Druga sprawa to do muzyków. Jesli ktoś w swoich zbiorach ma jakieś swoje kawałki to niech da znać, przerzucimy je na pc do archiwum. Mam nadzieje, że znajde tu jeszcze kogoś do pomocy.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje