1

<dla_kolekcjonerow (lub j... zbieraczy cartridge'y ;)>

Czy ktos moglby mnie poratowac pelna lista gier, ktore ukazaly sie w Polsce? Chodzi mi oczywiscie o legalne produkcje na kasetach i dyskietkach.
Chcialbym wiedziec ile mi jeszcze brakuje do skompletowania kolekcji.

Znam tylko:
http://people.freenet.de/mrbacardi/games.html

Ale to chyba mocno niekompletne archiwum polskich gier.
Byla kiedys jeszcze strona polska ale link mi przepadl...
Google tez nie okazaly sie przyjacielem.

Dzieki.

</dla_kolekcjonerow>

2

Zobacz w TA, tam byla lista gier avalonu na ich reklamach. Np. http://tajemnice.atari8.info/10_93/10_93_djvu.html strona 2...

3 Ostatnio edytowany przez Sikor (2005-12-27 13:14:54)

Lista gier wydanych przeze mnie: sikorsoft.internetdsl.pl
Mirage się reklamował w świecie Atari (oni to wydawali).
Hmm, problem możesz mieć z mniejszymi firmami (L.K. Firebird na przykład)... Hmm, na stronie Baccardiego brakuje od nich na przykład Lancelota...
Pozdrawiam,
Sikor

Sikor umarł...

4

L.K. Firebird -> Puzmania, (Sir) Lancelot, Grunwald 1410, bodajże Ardeny...

I Ty zostaniesz big endianem...

5 Ostatnio edytowany przez piotrv (2005-12-27 15:27:45)

(korekta po weryfikacji poglądów i faktów)

Jeśli to ma być coś podobnego to proponuje od razu dodać indeks alfabetyczny. Podstawową cechą jest nazwa gry, a nie firma czy rok wydania (o czym chyba nie wiedzą autorzy wspomnianego na początku katalogu).

Dodatkowo, można zaoszczędzić na paśmie i czasie odwiedzających umieszczając jeden opis / screenshot per gra per strona.

I'm not so bad, once you get to know me.

6

piotrv - pozwole sobie byc innego zdania.
Dla mnie zdecydowanie wazne jest wymienienie firmy a i rok wydania jest przydatny.
Np. wspomniany Lancelot kojarzy mi sie tylko i wylacznie z tekstowka firmy Level 9 Computing...
Fakt, ze ta niemiecka strona jest malo strawna, ale lepszy rydz niz nic.

Dzieki wszystkim, ale liczylem, ze objawi sie jakis kolekcjoner dysponujacy spisem. Reklamy sa zrodlem dosc mizernym i niekompletnym. Jak cos moze wyszukam i posortuje to udostepnie...

7

Była sobie kiedyś taka strona

http://web.archive.org/web/200206020059 … /?idz=plxe

ale już jej nie ma niestety. Jak się kliknie w "main", to na dole są nazwiska autorów strony - może to szpenie i wszystko wiedzą w temacie. Można ich poszukać i wziąć na spytki - daleko nie ma, np. Milka jest teraz jednym z magików od komunikatora Konnekt.

8

O! Tej strony szukalem. Jest to jeden z pelniejszych spisow jakie widzialem. I jest nazwa firmy i rok!
Dzieki

9

nosty napisał/a:

.. I jest nazwa firmy i rok!...

...a gry ułożone są alfabetycznie :D

Jak dla mnie stronka sto razy bardziej użyteczna niż nr 1.

10

Miałem właśnie napisać, że lista jest na pewno niezbyt kompletna, ale znajduję na niej wszystkie gry, jakie zdołam sobie przypomnieć. Myślałem, że więcej tego wydali :)

11

Oj jest niekompletna, jest...

Sikor umarł...

12

I tak sporo z tego było nieobecne na liście gier na Atariki...