1

Zacząłem robić mapy do powyższch gier i w zasadzie jak się wydaje w obydwu przypadkach jestem o krok od zakończenia. Niestety nie jest to takie proste. W Chimerze zostało mi jedno pomieszczenie, ale nie wiem gdzie znaleźć przedmiot do usunięcia klepsydry, a szczerze mówiąc mam już dość łażenia po całym labiryncie i obmacywania wszystkich niewidocznych kątów :evil: .
W przypadku Świata Olkiego nie mogę dostać się do pomieszczenia na górze zamku, gdzie jak przypuszczam czeka poszukiwana szklana kula. Ale chyba coś po drodze przegapiłem. Mam muchę ustrzeloną z procy, klucz i kartkę z zaklęciem, ale nic z tym nie mogę zrobić.
Czy ktoś może mi coś poradzić? Z góry dzięki.

---> atarowiec od 1984r. <---

2

Pod tym linkiem znajdziesz mapke do amstradowej wersji Chimery - moze to w czyms pomoze.

ftp://ftp.nvg.ntnu.no/pub/cpc/gamedocs/maps/chimera.zip

3

Mapa wygląda praktycznie tak samo jak na atari, ale niestety nie wynika z niej jak usunąć klepsydrę :( .

4

Wczoraj późnym wieczorem (nocą) wreszcie znalazłem brakujące ogniwo i zakończyłem Chimerę. Mapa wkrótce pojawi się na stronie (prawda Vasco :?: )
Gra jest bardzo trudna do ukończenia na real atari bez solucji, bo kto wytrzyma nerwowo rozpoczynanie od początku po raz n-ty tylko dlatego, że spróbował wziąć całkowicie zasłonięty przez ścianę przedmiot w niewłaściwym momencie? A każda taka sytuacja kończy się w ten sam sposób: Game Over.

prawda, prawda, juz jest :) [na razie w linka w prawym oknie - w lewym beda pozniej...]

6

A solucje gdzieś można znaleźć?!

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

7

jawser napisał/a:

Gra jest bardzo trudna do ukończenia na real atari bez solucji, bo kto wytrzyma nerwowo rozpoczynanie od początku po raz n-ty tylko dlatego, że spróbował wziąć całkowicie zasłonięty przez ścianę przedmiot w niewłaściwym momencie?

Gadasz jakbyś w Jet Set Willy nie grał.

PS. Bo nie zna życia, który nie grał w dżetsetłily ... a ona się nie da ukończyć ;)

KMK
? HEX$(6670358)