Więc u mnie wszystko jest OK - chodzi oczywiście o konfig z dyskami master/slave. Z czego sobie przypominam problemy u Epij'ego wynikać mogą z faktu zmiksowania partycji KMK/Atari z partycją w formacie grzyba- grzyb trzyma tablice gdzie indziej niż Atarka, a z czego wiem Epij zrobił to tak, by w chwili podłączenia twardysku do pieca partycje Atari zostały zidentyfikowane jako spoza dos. Może tu tkwi problem. W sprawie szczegółów - musi się wypowiedzieć autor; bo mi - "tak się wydaje"; a to za mało :):)
EDITED_2:
Jak sie okazało; był to raczej bug nowego fdisk'a. Został usunięty - a KMKDIAG jest ok. :)
bzdury na kółkach. mój efdisk niczego jeszcze nie zapisuje, nawet w tablicy w ramie, a tamten syf w kmkdiag wyskoczył przypadkiem i to jeszcze w trakcie testowania pierwszego dysku. z góry uprzedzam, żeby się nie burzyć, że każdy pisze swojego fdiska, bo to ma być prog będący częścią pakieciku rp3 i jemu dedykowany.
inna sprawa, że to nie jest taki duży problem, żeby kmkdiag mógł napisać, że mbr dosa nazywa się np ms-dos, a nie unknown, bo to chyba nie jest jakieś szczególne zjawisko. (jeszcze inna, że oba mogą współistniec na jednym dysku - więcej, w jednym sektorze ;))