A ja jak znam życie Panie Dely - wyślesz do mnie compa, podepnę interfejs na mojej taśmie i nawet na Twoim sprzęcie będzie działać ok.
Mam nadzieję, że to nie jest próba z wycofania się ze sprawdzenia sprawy ;)
Nie wiem co poza interfejsem wrzuciłeś do tej obudowy od stacji! Jeżeli zasilacz to może on zakłóca pracę interfejsu.
U Pinokia działało ponad dwie godziny non-stop kopiowania via SimDRV. I to na ponadmetrowej taśmie.
Ewentualnie może rzeczywiście coś poleciało po Waszej zabawie wiertarką udarową po paru winach
Patrz wyżej.
Nietoperz miał podobne problemy do Twoich pod spartą - skrócił taśmę do 40cm i wszystko śmiga aż miło.
Ja skróciłem do kilku centymetrów.
Żadnych kwasów!!!! Przy czym zaznaczam testowałem tylko i wyłącznie pod mydosem. Kopiowałem 16MB przez sio2pc na dysk, a następnie owe 16MB z jednej na drugą partycję dysku. Nie wystąpiły żadne przekłamania (8 plików po 2MB - BMP).
Sprawdź pod spartą. A próbowałeś później te pliki uruchamiać? Po wypięciu carta pod MyDOS-em kopiuje się dobrze, bez błędów, ale np. menu MyDOS-a czasem potrafi pokazać dziwne znaczki miast liter. Tyle, że to mnie nie zadowala. Sparta ma działać i koniec. Nigdzie "w reklamie" nie stało, że interfejs nie działa ze Spartą na cartridge ;) :P
Wykluczam następujące rzeczy:
- Uszkodzony cart ze spartą - u Pina działał, działa również bez kontrolera ze SIO2PC.
- Uszkodzona taśma - z Atari Pina działała, z Atari TT działała, poza tym co tam się może popsuć?
- Bady na dysku - to co wyżej, poza tym sprawdziłem 2x 3.5" + karta CF (nowa).
- Uszkodzone Atari - sprawdzałem na trzech sztukach, mogą jeszcze na wszystkich wystąpić zaśniedziałe styki w ECI lub gnieździe carta, spróbuję przeczyścić, ale żeby na trzech? Poza tym carty (różne) działają, nawet te najstarsze z KSO, AST, Sparta, gry różne.
Wybacz Piguła, ale mnie nie interesuje kontroler działający "prawie" lub "niemal niezawodnie" tylko działający w 100%. Na szczęście Ty jesteś fachowym ziomem i pamiętam jak zawsze mówiłeś, że robisz dotąd aż "klient" będzie zadowolony :P
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.