Dwa tygodnie temu, przy okazji dyskusji o ram-cartach poprosilem Zenona, zeby zlozyl mi takowe ustrojstwo.
I nie chodzi juz o to, ze wlasciwie mnie nie znajac, zlozyl mi w tydzien pieknego carta w obudowie z wypilowanymi otworami gdzie trzeba, przelacznikami i diodkami,
I nie chodzi o to, ze zeby zlutowac dla mnie carta na plytce uniwersalnej musial zlutowac milion kabelkow i przykrecic jeszcze zlacze od jakiegos starego zniszczonego carta, tak ze z zewnatrz wyglada jak nowka,
I nie chodzi o to ze nie chcial wziac pieniedzy z gory i ze wogole podal cene czesci, pozostawiajac mi decyzje ile chce/moge zaplacic wiecej.
I nie chodzi w koncu o to ze dal mi dyskietke z softem a mogl przeciez wyslac zipa...
Nie, tak naprawde rozwalil mnie i rzucil na kolana zeszyt, specjalnie dla mnie, z kilkunastoma stronami zapisanymi _recznie_ maczkiem z dokladnymi wyjasnieniami, rysunkami, opisem carta, softu i dokladna wieloetapowa procedura testowania!
DLATEGO WLASNIE ZENON WIELKI JEST I BASTA!
PS. Uwagi z zeszytu zobowiazuje sie przepisac do postaci cyfrowej (_jesli sie Zenon zgodzi_). Moze to pomoc innym w uruchomieniu carta 128kB. W czesci pokrywaja sie z tymi z Seriousa 14 albo 15 ale sa dokladniejsze.