Oglaszam konkurs!
Nagroda jest oryginalny cart do Atari XL/XE (Pac-Man albo Just pewnie bo mam kilka) albo 2 carty na A7800 (pole position i ms. pac-man).
Zadanie:
Jak znalezc skad uchodzi powietrze z welurowego dmuchanego lozka? :)))
Mam takie lozko - prezent od tesciowej. Wymiary 220 x 180cm gdzies tak.
I po roku uzytkowania zaczelo uchodzic powietrze. Znaczy uchodzic za bardzo (zwykle po napompowaniu mozna bylo spac 2 tygodnie wygodnie).
Naprawilbym sobie ale problem jest w tym ze powietrze uchodzi _tak wolno_ i minimalnie, ze nie slychac tego ani nie daje sie wyczuc!
Po napompowaniu i polozeniu sie 2 osob, potrzeba 4-5 godzin zebysmy obudzili sie na podlodze...
Trudnosci:
Lozko ma wierzch welurowy, ktorgo nie mozna mozczyc (wg instr.), nie jest z gumy tylko z jakiegos tworzywa gumopodobnego. Wokol leca dwa spawy albo sklejenia. Ma tez dwa zaworki. Z powodu wymiarow nie wchodzi do lazienki i nie moge go nawet czesciowo zanuzyc w wannie....
Czego probowalem:
- po wypuszczeniu czesci powietrza udalo mi sie zanuzyc zaworki w misce z woda ale ni ch..a nie widzialem zadnych babelkow.
- obmacalem dokladnie i obejrzalem pod swiatlo oba spawy - zadnych wyraznych uszkodzen
- po napompowaniu na full osluchalem cale lozko dookola - nic nie syczy
- osluchalem lozko pozyczonym stetoskopem lekarskim - kompletna cisza.
Odrzucilem dwa pomysly:
- dac w lape cieciowi pilnujacemu basenu i zatopic lozko w wodzie (bo nie mozna moczyc i trza by z 10 chlopa zeby je zatopic)
- nalac wody do srodka i zobaczyc ktoredy wyplynie (kobieta mi nie pozwolila zalac pokoju).
Kazde skuteczne rozwiazanie zostanie nagrodzone. Nawet takie jak podanie punktu napraw w Polsce, ktore za mniej niz 100 zl zlokalizuje mi uszkodzenie i naprawi to lozko.
Alternatywa jest kupno nowego za 200zl...
Dzieki za pomoc