Niels de Koning - szef scenowego portalu dla grafików (http://www.gfxzone.org), szuka kogoś, kto napisałby artykuł o grafice na 8-bitowym Atari. Dokładniej chodzi o szczegółowe potraktowanie tematu: napisanie o wszystkich trybach graficznych (także programowych), opis narzędzi dla nich i napisanie trochę o tych, którzy potrafią wszystko to wykorzystać - o najlepszych atarowskich grafikach. Dlatego zwracam się z pytaniem do Was - kto podjąłby się tego zadania ??? Ewentualnie może ktoś dysponuje już podobnym artykułem, albo pomógłby mi takowy napisać ??? Myślę, że warto promować atarowską grafikę na Scenie ogólnoświatowej (gdzie z 8-bitowców większość ludzi kojarzy tylko C-64).
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
Atari Font Maker V1.16.14.4 Narzędzie do projektowania zestawów znaków dla Atari właśnie otrzymało aktualizację