Dely, sorki, ale ostatnio nieco chyba mnie zaczynają wkurzać bezsensowne dysputy na tym forum. Że nowi ludzie się rejestrują - to dobrze, że od razu zostają "zlamowani" - nie bardzo, a poziom niektórych wypowiedzi jest żenujący. Może po prostu nowy dział (nie rozdzielajmy 8/16/32/konsole): DLA ZIELONYCH, gdzie każdy nowy będzie się mógł zapytać o podstawy (typu: jak odpalić emulator, co to jest SIO) i nie zostanie od razu wykrzyczany. Mam nadzieję, że kultura forumowiczów pozwoli nam spojrzeć na nich upszejmiej i nie będą od razu mieszani z błotem - od razu będzie wiadomo, że rozmawiamy z laikiem. Lepiej ich zaprosić na jakieś party, pokazać dema, sprzęt, przekonać. wszak i tak jest nas coraz mniej ;(, a takim zachowaniem tylko sobie robimy nowych wrogów. niepotrzebnie ;(
Taka mi się refleksja nasunęła po przeczytaniu dyskusji w kilku wątkach. według mnie idea słuszna, ale niech się może wypowiedzą i inni?
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.