Dely, sorki, ale ostatnio nieco chyba mnie zaczynają wkurzać bezsensowne dysputy na tym forum. Że nowi ludzie się rejestrują - to dobrze, że od razu zostają "zlamowani" - nie bardzo, a poziom niektórych wypowiedzi jest żenujący. Może po prostu nowy dział (nie rozdzielajmy 8/16/32/konsole): DLA ZIELONYCH, gdzie każdy nowy będzie się mógł zapytać o podstawy (typu: jak odpalić emulator, co to jest SIO) i nie zostanie od razu wykrzyczany. Mam nadzieję, że kultura forumowiczów pozwoli nam spojrzeć na nich upszejmiej i nie będą od razu mieszani z błotem - od razu będzie wiadomo, że rozmawiamy z laikiem. Lepiej ich zaprosić na jakieś party, pokazać dema, sprzęt, przekonać. wszak i tak jest nas coraz mniej ;(, a takim zachowaniem tylko sobie robimy nowych wrogów. niepotrzebnie ;(
Taka mi się refleksja nasunęła po przeczytaniu dyskusji w kilku wątkach. według mnie idea słuszna, ale niech się może wypowiedzą i inni?
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury