Piguła/Shpoon napisał/a:sam zaczynałem od wersji 1.6 - bardzo się przyzwyczaiłem do sposbu obsługi zabawki - potem nastała era 4.x i tutaj trochę też się wkurzyłem - brakiem możliwości zapisu pliku na partycji pod Atarką.
No i ja tez zaczynalem od wersji 1.x i jedyna roznica (z poziomu Atari) w stosunku do wersji 4.x to brak mozliwosci partycjonowania w przypadku 4.x. Cala reszta jest taka sama (biorac pod uwage zasad dzialania obu wersji).
"brak mozliwosci zapisu pliku na partycji pod Atarka" - o co Ci chodzi??? Partycja to w wersji 4.x plik .ATR tyle ze od strony Atari wyglada inaczej, a zapisywac na niej pliki mozna tak samo jak na partycji w wersji 1.x.
Nagranie pustych ATRow to jest tworzenie partycji, ktorymi zarzadzac juz mozna z poziomu atari.
darpajdp: Gdzie widzisz niezgodnosc z Atari? Tak jak wersja 1.x, tak i 3.x czy 4.x jest widoczna od strony Atari jak szeregowa STANDARDOWA stacja dyskow i juz. A ze w 4.x nie ma programu narzedziowego umozliwiajacego tworzenie partycji... to juz inna sprawa - ale da sie taki program napisac, tyle tylko ze jeszcze nikt tego nie zrobil :)
Obie wersje interfejsu sa tak samo zgodne z Atari, i tak samo zgodny jest KMK, a np. MyIDE juz nie :)
Obie wersje dzialaja wysmienicie na oryginalnym Atari bez modyfikacji i obie daja dostep do pelni mozliwosci symulowanych dyskow.
Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.