Na chilijskim forum ( http://www.atariware.cl/foro/viewtopic.php?p=3446#3446 ) poproszono mnie o przyslanie ANTICa w wersji PAL, zreszta mozecie to sobie przeczytac w zalaczonym linku. W skrocie chodzi o to, ze tam maja tylko Atari w NTSC i nie moga obejrzec produkcji robionych na kompy w pal'u. Chca sobie zmodyfikowac ntsc na pal.
Jako ze nie jestem elektronikiem mam pare pytan. Jak oznaczony jest ANTIC w Atari, ktory to uklad i czy latwo go wyjac, czy trzeba do tego uzywac lutownicy, bo jak jest to skomplikowane to poprosze kogos znajomego o pomoc. Zastanawiam sie czy sam ANTIC wystarczy, czy musze wyjac tez GTIA, modulator. Nie mam zielonego pojecia wiec cos doradzcie.
Najprosciej by bylo gdybym wyslal cale Atari lecz to nie wchodzi w gre. Ciekawy tez jestem czy po przeszczepieniu Antica beda mogli obejrzec Numena i czy jest sens sie za to zabierac. Ewentualnie podpowiem im zeby sobie kupili komputer na europejskim ebay'u czy tez na naszym allegro :)
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv