Na chilijskim forum ( http://www.atariware.cl/foro/viewtopic.php?p=3446#3446 ) poproszono mnie o przyslanie ANTICa w wersji PAL, zreszta mozecie to sobie przeczytac w zalaczonym linku. W skrocie chodzi o to, ze tam maja tylko Atari w NTSC i nie moga obejrzec produkcji robionych na kompy w pal'u. Chca sobie zmodyfikowac ntsc na pal.
Jako ze nie jestem elektronikiem mam pare pytan. Jak oznaczony jest ANTIC w Atari, ktory to uklad i czy latwo go wyjac, czy trzeba do tego uzywac lutownicy, bo jak jest to skomplikowane to poprosze kogos znajomego o pomoc. Zastanawiam sie czy sam ANTIC wystarczy, czy musze wyjac tez GTIA, modulator. Nie mam zielonego pojecia wiec cos doradzcie.
Najprosciej by bylo gdybym wyslal cale Atari lecz to nie wchodzi w gre. Ciekawy tez jestem czy po przeszczepieniu Antica beda mogli obejrzec Numena i czy jest sens sie za to zabierac. Ewentualnie podpowiem im zeby sobie kupili komputer na europejskim ebay'u czy tez na naszym allegro :)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.