26

.. i żadnych nielegalnych skoków w OS - czyli w celu zachowania zgodniści z np. DracOS pod 65c816. Całe szczęście - nie stanowi to raczej problemu.

Kontakt: pin@usdk.pl

27

Ja bym cos chętnie napisał, ale nie wiem czy zdążę, bo cały czas coś mam do roboty....

28

[Sugestia]   Dobrze byłoby poświęcić jedną z części takiej produkcji pamięci tych, którzy przedwcześnie odeszli (Daxey, Bartman, Kubek, Josh, Piorun, Kajtek], a inną podtrzymaniu tezy z dema "THE TOP #2", że "Polish coders are the best!"...  [/Sugestia].

29

Josh akurat nie jest dobrym przykładem. Wróbelki ćwierkają, że żyje i ma się dobrze (może po prostu chciał zerwać ze scena bezpowrotnie i w nieco "oryginalny" sposób).

I Ty zostaniesz big endianem...

30

To jak ludziki - robimy cosik czy nie...?

Sikor umarł...

31

Myślę, że wypowiedzieli się wszyscy zainteresowani. Mam więc pytanie: robimy coś? Czy pomysł umarł (jak zwykle ;( ) śmiercią naturalną?

Sikor umarł...

32

W suimie, a co mi tam...
Podejmuje sie stworzenia loadera z Pacmanem, wzglednie innym glowonogiem... :)

33

O.K.
Lewisku drogi, daj wytyczne do części - zakres pamięci, sposób powrotu, a reszta - do dzieła!!!

Sikor umarł...

34

Mysle, ze ogolne wytyczne juz sa. Umowmy sie, ze dla dobra kazdego DOSa rezerwuje obszar $2000-$4000, zeby nie mazac po DOSie ktory ma memlo ok. $2000. Co do powrotu: ma wracac jak do DOSa, wylaczyc muze, przerwania i wlaczyc ROM. No i pewnie jakis skk na koniec sie zrobi, ale to kwetia zmiany jednego JMP.

35

Może na końcu jakiś init do loadera? Ułatwiło by to pisanie, jak sądzę...?

Sikor umarł...

36

lewiS napisał/a:

Co do powrotu: ma wracac jak do DOSa, wylaczyc muze, przerwania i wlaczyc ROM. No i pewnie jakis skk na koniec sie zrobi, ale to kwetia zmiany jednego JMP.

Czyli przez JMP ($0A)? ;) Proponuję dać jedną wytyczną: demo part ma oddać loaderowi kompa w stanie w jakim go zastało: przywrócone to co zostało zmienione: przerwania, DL, adres DL, bank pamięci, zawartość strony 0, stos można pominąć :), rejestry sprzętowe, a jeśli są tylko do zapisu, to loader sam by je musiał profilaktycznie ustawiać od początku.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

37

I żeby po zakończeniu dema katalogi bieżące wszystkich dysków były te same co przed jego uruchomieniem :)

KMK
? HEX$(6670358)

38

O Lizard dobrze prawi, ale wodki nie dostanie za docinki :) Draco: tak napiszmy demo wymagajace 16stu partycji, bo kazda czesc bedzie sie ladowala z innego Dx: :)

39

To by było demo dyskowe jednostronne: zajmowałoby jedną stronę twardego dysku ;)

A z katalogami bieżącymi to było serio. Chodzi o to, żeby demo nie wychodziło z siebie przez reset :P

KMK
? HEX$(6670358)

40

jak by sie dobrze zastanowic to wychodzi ze mam troche grafiki, ktora po drobnych przerobkach mozna by wykorzystac w pac-loaderze :)

41

N o to poka, poka... ;)

42

No dobra, troche wody uplunelo w klozetach, wiec sie zapytuje:
Czy ktos jest chetny na pisanie czegokolwiek do tego dema? Jesli tak to prosze o kontakt emailowy do mnie. Vidol juz sie zaoferowal z grafa do loadera, ale narazie czekamy na chetnych do stworzenia zawartosci dema...

Cytat z maila od Vidola (mam nadzieje, ze moge ;) ): poczekajmy az sie pojawi jakies demko, bo jeszcze sie okaze ze zamiast loadera bedziesz pisal nowego pacmana :)

43

Oki, proponuję dopisywać chętnych na forum, aby sie nie wycofywali (wstyd będzie). Lewis, ustal deadline, a w jakimś oddzielnym wątku proponuję listę chętnych, co się zgłosili. Masz na razie Vidola i Sikora ;) Ktoś jeszcze?

Sikor umarł...

44

/me

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

45

dely: a bedziesz kodowal? serio pytam.

46

BUHAHA. Ja mogę jakiegoś logosa zrobić.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

47

ja bym zrobil  grafe :)

48

Kurde, jak tak to nie ma komu robic grafy na kompo, a koderow (szczegolnie turbobasicowych) jest mnostwo :)
Ziomy: wezcie sie i zakodujcie cos, bo marnie widze ta produkcje.

49

eru napisał/a:

Przy okazji, jakby ktoś miał tą część (bodajże na górze było logo APC podświetlane 'reflektorami', pośrodku animowany scroll, a na dole kolorowy equalizer), to ja poproszę, bo mi zaginęła

Poszukam na dyskach Jordana, może się ostało.

50

Konop:

miker napisał/a:

Eru: A APCPART leży o tiu. :)