Przeszedł ktoś tą grę??? Czy w ogóle da się to zrobić :?:

2

da sie :P zaufaj^^

3

Kiedyś ją prawie przeszedłem ale dałem sobie spokój.

4

Kiedys na emulatorze grałem z tydzień i nie udało mi się zakończyć tej gry. Wydaje mi się że zebrałem wszystkie przedmioty :) Jeśli ktoś ukończył tą grę to proszę o info !!

5

No, musisz zebrać wszystkie przedmioty, a następnie udać się do sypialni, do której dostępu broni Ci żona, by położyć się w upragnionym łożu. :P

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

6 Ostatnio edytowany przez drac030 (2005-10-16 11:53:39)

Jest tylko jeden taki detal, że na lewo pod schodami jest komnata, do której w wersji na Atari nie da się wejść, gra się zawiesza.

Edit: oczywiście "na prawo pod schodami" :)

KMK
? HEX$(6670358)

7

Na emulatorze gra nie zawiszała się w żadnym miejscu. A wie ktoś ile było tych przedmiotów do zebrania ? Musze tą gre kiedyś wreszcie przejść w całości :) Może zrobimy konkurs kto szybciej ukończy JetSetWilly ? - TO by było coś :):):)

8

Draco - to może pacz do gierki ??

Kontakt: pin@usdk.pl

9

wersja atari jest tak skopana, ze lepiej napisac nowa :lol:

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

10

fr100 - to zależy, gdzie "doszedłeś" ;P

Kontakt: pin@usdk.pl

11

xxl napisał/a:

wersja atari jest tak skopana, ze lepiej napisac nowa :lol:

Ja bym chciał zobaczyć muzyka, który napisze lepszy soundtrack niż ten, który jest w atarowskiej wersji JSW :P

KMK
? HEX$(6670358)

12 Ostatnio edytowany przez drac030 (2005-10-14 17:14:24)

fr100 napisał/a:

Na emulatorze gra nie zawiszała się w żadnym miejscu.

Może masz jakąś lepszą wersję. W tej, co ja mam, jest takie miejsce, że wchodzisz, i ani rusz, ani w przód, ani w tył (ani w górę, ani w dół, ludzik przestaje reagować na ruchy joystickiem). To jest pod schodami, które w prawym skrzydle prowadzą na zewnątrz domu.

KMK
? HEX$(6670358)

13

tak dokladnie jest, gra sie wiesza. a przynajmniej te z 'gieldy' - oryginala nigdy nie mialem a wszystkie wersje jakie mam sie wieszaja.
a co do soundtracku, to czapka z glowy dla Hubbarda, jak dla mnie opus magnum.

14 Ostatnio edytowany przez fr100 (2005-10-15 23:36:56)

Gram na nowo na JSW i spróbuje przejść całą grę. Na razie nigdzie się nie wiesza. Jak przejdę całą to wkleje Wam wpis. Pozdrawiam i zapraszam do grania !!! PS. JetSetWilly to pierwsza gra w jaką grałem na 800 XL i dlatego czuję do niej tak ogromny sentyment. PS2. Moją pierwszą maszynką do gier było Atari 2600 a drugą Atari 800 XL - z tego powodu uwielbiam Firmę ATARI. PS3. Zakupiłem ostatnio Atari 2600 i jestem na nowo zachwycony tą konsolą. PS4. Posiadam jeszcze Nintendo GC i Sega DC. I to by było na tyle :)

15

Jak masz kopię, która *naprawdę* nigdzie się nie wiesza, to podrzuć gdzieś do ściągnięcia.

KMK
? HEX$(6670358)

16

Faktycznie pod schodami na planszy "the drive" blokuje się :( . Może ktoś spróbuje to naprawić ?

17

Np. tu: http://mapy.atari8.info/jetsetwilly.php ;) Opis tez chetnie przygarniem - do innych gier tez!

18

Hm, skoro jest cała mapa, to znaczy, że ktoś musiał przejść całość, czyli posiada wersję działającą. :D

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

19 Ostatnio edytowany przez drac030 (2005-10-16 11:20:01)

Ale nie jest powiedziane, że żona go wpuściła (czyli przejść przeszedł, ale nie ukończył).

KMK
? HEX$(6670358)

20

ja gralem pod emulcem (gra sie nie zawiewsila nigdzie) zebralem 73 przedmioty i nie dostalem sie do sypialni.

21

Może jednak coś przegapiłeś.

KMK
? HEX$(6670358)

22

Oglądam właśnie mape i jestem pewien że obszedłem wszystko (zebrałem wszystko) i gry nie ukończyłem. Patrząc na mapę to plansza "the drive" jest na samym dole koło zółtej planszy z napisem "DIE MORTAL". Po prawej stronie "DIE MORTAL" jest zejście i właśnie w tym miejscu gra się blokuje. Powstaje pytanie czy tam nic nie ma, czy ktoś poprostu nie dorysował tam etapu ??

23

A DIE MORTAL nie znaczy po prostu śmierć, czyli że tam nie należy wchodzić...? Nie znam niemieckiego, ale tak mi się wydaje...

Sikor umarł...

24

Sikor, fr100 wie co mówi, przyjrzyj się mapie. Po prawej od "DIE MORTAL" powinna być komnata, bo na górze jest zejście do niej.

KMK
? HEX$(6670358)

25

faktycznie przed chwila to sprawdzilem i tam sie wlasnie blokuje bohater