czy jest sens tlumaczenia na polski , ksiazki opisujacej komputery z lat 73-93 ?
co myslicie , czekam na uwagi
oto orginal :
http://www.silicium.org/edition/leguide.htm
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » Ksiazka historia informatyki " home computer "
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy jest sens tlumaczenia na polski , ksiazki opisujacej komputery z lat 73-93 ?
co myslicie , czekam na uwagi
oto orginal :
http://www.silicium.org/edition/leguide.htm
Napewno tak, zgodnie z sentencją która jest poniżej.
RYSIEK_M
Wygłaszać mądre sekwencje i przejawiać skłonności do głoszenia podobnych twierdzeń to jedno, a wydanie pieniędzy na tę pozycję to drugie. :P Osobiście, bym nie kupił. Ale to już zmartwienie wydawcy, a nie tłumacza. :)
Jesli dobrze rozumiem jest tam przedstawionych jakis 226 komputerow i 400 fotek? Wszystko to i 3x wiecej jest w sieci do znalezienia w googlach. Znam tylko w Lodzi 3 osoby, ktore maja wiecej komputerow w swojej kolejcji...
Nie kupilbym.
to co jest w sieci to jest w sieci , ksiazke masz w lapie i czytasz
a co lodz to cala polska ? raczej cos takiego to dla ludzi co maja kilka komputerow
Dla bibliofili (-filow?) znaczy? ;) Kto jak kto ale zbieracz starych komputerow chyba moze/woli korzystac z sieci? Jesli sie nie myle to wszystkie ich fiszki sa dostepne online za darmo?
Zobacz ile modeli wymieniaja w dziale Atari, i jaka jest zawartosc fiszek:
http://www.silicium.org/atari/atari.htm
Jedna dziwna rzecz:
Model 65ST widze po raz pierwszy i poza strona www.silicum.org google nie podaja ZADNEGO innego zrodla, ze taki model/prototyp istnial! A oni maja nawet zdjecie :)
Dla mnie to jednak marne zrodelko...
Zreszta Bitman, pytales o opinie "czy jest sens tlumaczyc...".
Ja glosuje: nie ma sensu. Sprzedasz 300 egzemplarzy jak dobrze pojdzie.
I juz.
65ST? ST z 64k RAM (w którym ma się TOS mieścić ładowany z dyskietki) i 16k ROM oraz portem magnetofonu? Eno, 1 kwietnia już był ...
BUHAHAHA!!! Lepszy montaż to nawet ja bym zrobił.
Poza tym fajnie całkiem, ekran w hiresie zajmuje pół pamięci, a w lowresie całą :)
bitman: przetłumacz !
Poza tym fajnie całkiem, ekran w hiresie zajmuje pół pamięci, a w lowresie całą :)
BUHAHAHA!!! :D
Dely: Menu Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Kalkulator i sobie policz, czy low-res zajmuje więcej pamięci niż hi-res. ;)
65 ST to oczywiscie fake , chlopcy mieli dosyc jak inni pompowali wiadomosci z ich strony , dzieki 65 ST maja dowody
( a tak na marginesie jest jeszcze inny fake na stronie :) kto znajdzie temu stawiam flache )
300 sztuk sprzedanej ksiazki do bylby fajny score , mnie nie chodzi o business , yop
bitman: btw. jak dlugo siedzisz w FRA ? i co tam porabiasz, co cie do tego sklonilo. napisz cos :)
woyy grzeniu co tak oficjalnie :)
siedze od 15 lat sklonila mnie armia , pracuje w firmie komputerowej zajmuje sie marketingiem itd
armia ? czyzby wcielili cie swego czasu do legii cudzoziemskiej ?
tak , tak tylko dlatego ze umialem pilotowac Mig(i)-29
WOW ! Serio ? I latałeś po wcieleniu do armii ?
psst , stop ... top secret
( a tak na marginesie jest jeszcze inny fake na stronie :) kto znajdzie temu stawiam flache )
To chociaz podpowiedz gdzie szukac...
A co do ksiazki. A co do ksiazki to popieram o ile cena nie bedzie jakas zboczona, a komodorowy moze tez beda chciali.
Wygłaszać mądre sekwencje i przejawiać skłonności do głoszenia podobnych twierdzeń to jedno, a wydanie pieniędzy na tę pozycję to drugie. :P Osobiście, bym nie kupił. Ale to już zmartwienie wydawcy, a nie tłumacza. :)
Parafrazując Twoją wypowiedż można by rzec że " krytykować mądre sekwencje to jedno a powiedzieć coś mądrego to już całkiem inna sprawa". Ja bym kupił.
RYSIEK_M
levis : francuski komputer ( zadanie skomplikowane dodaje druga flache )
Lizard napisał/a:Wygłaszać mądre sekwencje i przejawiać skłonności do głoszenia podobnych twierdzeń to jedno, a wydanie pieniędzy na tę pozycję to drugie. :P
Parafrazując Twoją wypowiedż można by rzec że " krytykować mądre sekwencje to jedno a powiedzieć coś mądrego to już całkiem inna sprawa".
Ale ja nie krytykuję mądrych wypowiedzi, tylko wiem jak będzie: :P
I ci, k*.*, też. E, siedzą, patrzą, i... E, się, k*.*, podoba, to "U! Brawo, brawo!" A jak przyjdzie co do czego, k*.*, to żaden nie powiedział nic.
na marginesie wyszla fajna ksiazka o commodore :
http://www.commodorebook.com/view.php?c … 5d3bd6d85c
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Ksiazka historia informatyki " home computer "
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 59 zapytań