1 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2005-09-27 22:14:34)

Czy ktoś widział działający (grający) Sid Slight by Seban ? Ze zdjęć na stronie projektu nic nie można sensownego wywnioskować. Nie che nikogo obrażać (a może już to zrobiłem ;) ale zdjęcia nic konkretnego nie przedstawiają ... parę scalaków na płytce uniwersjalnej kilka przyrządów pomiarowych ot taki warsztacik elektronika ... Jak to jest na prawdę z tym SID Slightem ? Ściema a może prowokacja ?

MM: Ściema a może prowokacja ? No wlasnie, co ten watek robil w dziale Sprzet - 16-bit?
Miał być w dziale Sprzęt - 8-bit i najwidoczniej palec na myszce mi sie omsknął ;)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2 Ostatnio edytowany przez seban (2005-09-26 22:31:13)

ani ściema ani prowokacja.
niebawem się przekonacie.
na zdjęciach jest wersja się jeszcze nieco syfiąca. (czasami były drobne przekłamania przy zatrzaskiwaniu danych z magistrali ATARI).
ale grała. efektem uboczym był raz na parę sekund jakiś "syf" zatrzaskujący się do SID'a.
Możecie zapytać rzóg'a, on to słyszał jak to grało jeszcze jak pracowaliśmy w Jard - Press S.A.

Do dziś Stryker mi życia nie daje abym to skończył. Jest już prawie gotowe. Pierwsze PCB dostają Stryker i Święty/Zelax.
Święty obiecał przerobić swojego Player'a tak aby grał na sprzętowym Sidzie :D

Panowie ja wiem że to trwa wieki... ale na prawdę mam sporo innych rzeczy do robory. Rodzina, praca itd. Człowiek musi jakoś się urzymać wiec musicie wybaczyć mi że hobby zostawiam na ostatnim miejscu.

Strykera i nie tylko szlag z tego powodu trafia. Sorki... nic nie poradzę :(

Ale dla pocieszenia mogę dodać iż projekt jest w finalnej fazie. Są gotowe już chyba ostateczne PCB. Teraz pora na montaż i uruchomienie.

A wiec jeszcze chwilę.

Seban

3

Dawno temu widzialem i slyszalem na wlasne uszy Slightsida w akcji.

Grzeniu powiedz co ma na celu twoj post???   to prowokacja?   czy ściema??

Im dłużej czekamy, tym wzorek jest większy" (c) by Sikor

4

oddalbym prawa reke sasiada zeby slightsid mial przestrzen adresowa powyzej drugiego pokeya

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

5

Grzeniu nie podpadaj, Sebcio robi z pewnością co może i napewno pospadają nam szczęki dudniąco bijąc w podłogę.

<doping mode="ogłuszający">Seban! Seban! Seban! Seban!</doping>

PS. Sebciu, rozumiem, że nie przewidujesz problemów ze współpracą Slight SID - Dopałka F7?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

6

podobnie jak covox .. tez powinien miec rej na stronie pokeya :p

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

7 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2005-09-27 15:29:29)

xray napisał/a:

Grzeniu powiedz co ma na celu twoj post???   to prowokacja?   czy ściema??

Ani jedno ani drugie :-D Coś mi podpowiadało ... ale nie wiem co ;), że Slight SID jest na ukończeniu no i musiałem sobie tak postnąć :-)
Ogromne brawa dla Sebana ! Sam chętnie potestuję "przystawkę". Sam wiem co to czas na hobby a co to RealLife (tm) i wyrzeczenia :/
Seban: Czy na pokładzie będzie jakiś eprom ?

Stryker & Święty: prosimy o recenzję jak dostaniecie SS w swoje łapki :)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

8 Ostatnio edytowany przez seban (2005-09-27 21:20:10)

co do epromu na pokładzie... początkowo planowałem flasha z opgrogramowaniem w carcie ;) ale niestety nie w tej wersji.
PCB zrobiłem bez pamięci FLASH.  Na razie rejestry siedzą w $d5xx. Ale docelowo będzie mógł być to dowolny obszar :D

Moim marzeniem docelowo było włożenie dużego flasha z ogromną ilością fajnych muzyczek z HVSC.
Nie miałbym jednak zupelnie czasu na oprogramowanie tego wszystkiego. Teraz szanse są :)
Święty odwalił kawał dobrej roboty :D Z jego playerem wszystko jest możliwe :D

Może w kolejnych wersjach PCB dorzuci się flasha :D

A co do dopałki "F7" to chyba nie powinno byc problemów :D no chyba  że turbo "F7" działa jakoś bardzo nietypowo.
Wydaje mi się jednak że powinno być OK :)

Seban

9

dely napisał/a:

PS. Sebciu, rozumiem, że nie przewidujesz problemów ze współpracą Slight SID - Dopałka F7?

a po co ten pieszczotliwy ton - czy to przyspieszy prace? (bynajmniej nie jestem zazdrosny!!)  ;)))   :P

Poza tym mozna by tak zglosic S-S do przyszlorocznego konkursu hardware'owego ABBUCA (!).

10

Seban'ie ... jak projekt ? Pisałes <rok> ? temu ze juz niby wszystko masz ogarniete... i jak ? ;>

"wszystko się kiedyś kończy......."