Widze, że ropętała się ciekawa dyskusja ;-)
Może zacznę od początku. Kiedyś kupiłem SN-360 - była to fantastyczna stacja z kilku powodów:
- mała i elegancka,
- cicha,
- bezproblemowo czytała i zapisywała dyskietki typu HD,
Niestety szybko odkryłem jej minusy:
- żadnych systemów turbo, tylko 19,2kbps :(
- tylko 1 lub 2,
- brak wyświetlacza,
Wiem, że TOMS jest the best i wogóle, ale jakoś nigdy tej stacji nie lubiłem. Za duża była, panel mi sie niespecjalnie podobał, etc.
Nastęnie przesiadłem się na Karin Maxi - super stacja ale(!) kompletnie nie kompatybilna z wieloma demami, grami etc. no i bezprocesorowa także na czas transmisji wszystko inne staje :(
Obecnie mam 1050 z happy warpem i napedem od PC (bo mi sie ten oryginalny uszkodził), ale niestety nie mogę wymienić kwarcu na 8,33 MHz i stacja mi nie obsługuje gęstości Enhanced :( (za szybko zapisuje...)
Mam też IndusaGT, ale podobno nie mozna do niego turbo zainstalować bo ma inną elektronikę no i czekam, aż mi ktoś naprawi układ zasilania bo się coś w nim uszkodziło (jest ktos chętny?).
Reasumując SN-360 jest mi potrzebna, żeby opracować jej schemat, wprowadzić odpowiednie modyfikacje, albo zupełnie wymienić w niej elektronikę na nową lepszą.
Ewentualnie może ktoś by się po prostu zgodził udostępnić stację w celu jej zbadania?