1

Witam,

Od dluzszego czasu poszukuje starej gry pod Atari XL, przy ktorej swietnie sie bawilem.
Moze pamietacie jej nazwe?

Z tego co pamietam gra nie ma rozbudowanej grafiki (chyba tylko 2 kolory: bialy i niebieski) i
wyglądem przypomina nieco \"Air Rescue\", choc w dolnej czesci ekranu nie bylo chyba zadnych budynkow, a jedynie jakies nierownosci terenu.

Przypomina mi \"Air Rescue\", bo byl w niej helikopter lub tez samolot, a dokladniej dwa takie obiekty latajace, gdyz w gre gralo sie we dwoje (na dwa joysticki jednoczesnie). Kazdy z graczy mial swoj samolocik i swoja baze (hangar). W terenie znajdowaly sie rozrzucone trzy paczki (biale, kwadratowe klocki), ktore nalezalo delikatnie podchwycic i przetransportowac do swojej bazy.

Wygrywal gracz, ktory jako pierwszy umiescil wszystkie trzy kwadraciki w swojej bazie lotniczej. Zabawa byla
na calego, bo podczas, gdy przeciwnik latal i szukal kolejnej paczki, mozna mu bylo podkrasc paczke z jego hangaru i dolecieciec do swojej bazy. Utrudnieniem byla takze mozliwosc strzelania do przeciwnika, co powodowalo utrate przewozonej paczki, choc tego dokladnie nie pamietam.

Gra dostarczala mi i koledze tyle zabawy i smiechu, ze dzis bardzo
chcialbym odnalezc przynajmniej nazwe tej gry, a do tej pory, krążąc po
omacku po Internetowych stronach Atari, nie udalo mi sie jej odnalezc.

Bede wdzieczny za kazda informacje czy tez kierunek dalszych poszukiwan :-)

Serdecznie pozdrawiam - TomasZ

2

Chodziło, jak mi się wydaje o grę Protector, najpierw 3 kwadraciki a potem bomba na bazę przeciwnika. Grafika - hmm... mi się podobała akurat. :)

A można ją pobrać na przykład stąd.

I Ty zostaniesz big endianem...

3

Super :D
Dokladnie - to jest ta gra!

Ciekawe, ze o bombie calkowicie zapomnialem, a i grafika faktycznie niczego sobie, niczym z Ninia Commando :)
No to pora zaprosic kumpla na piwko i posmiac sie jak za dobrych starych czasow.

Wielkie dzieki za pomoc.
Pozdrawiam - TomasZ.

4

Zajebista gierka. Łupalilsmy w nią ile wlezie. Jak by jeszcze poprawic grafike śmigłowców to gra cudo :D

5

W sumie by się dało, tylko nie wiem jakby było z szybkością (po 4 duchy na śmigłowiec, DLI na środku potem znowu 4 duchy na przeciwnika) - tu niech się wypowiedzą koderzy :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

6 Ostatnio edytowany przez tebe (2005-09-14 16:53:24)

pojebalo Cie Dely

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

7

buhahhahahhahhaha ... OMFG ... buahhahahhahahaha

cos za dosadny komentarz .... TEBE jestes BOSKI !!!

8

tebe w wybornej formie :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

9

dely - jeden tylko detal - helikoptery moga wystepowac na obu ekranach rownoczesnie ;)