>65c816 taktowany 14.187576MHz, 4M pamieci na simie (16?) (krotkie? dlugie?)
taktowanie mi sie bardzo podoba :-) i bez sztucznego zawezania do 4mb. co do gabarytow simma wydaje mi sie lepszy 72pin (latwiej dostac) ale czy sie zmiesci?
>odswierzanie CBR, 1WS dla procesora podczas odswierzania, jesli nie chcecie WS przy odswierzaniu czekam na jakies propozycje - zwolnic to nie zwolni, dla trybu emulacji nie ma to w ogole znaczenia,
mow do mnie jeszcze
> poniewarz w trybie emulacji mamy 65c02 taktowane 1/8 zegara c816 - czyli tyle ile w standardowej atarce, tak naprawde to taktowanie dalej jest 14MHz, ale co cykl procesora jest wstawiane 7 WS, tak wiec odswierzanie w trybie emulacji bedzie niewykrywalne...
a co by sie stalo gdyby mozna bylo "zworkami" ustawiac ile tych WS wstawiac w trybie c02 ? kto wie moze pojawi sie os dzialajacy prawidlowo na 4 mhz? dlaczego niedac takiej mozliwosci sprzetowo, ustawianie na stale niecalego 2mhz nie jest chyba dobre.
> kto ma jakies pomysly?!
zeby antic absolutnie nie mial dostepu do pamieci proca (tych dodatkowych 16mb) procek w tym obszarze niepowinien byc wstrzymywany... moze skozystac z doswiadczenia amigowcow i zostawic zlacze ;-) ma przyszle rozszerzenia? (karte grqficzna 8) ).
byloby rowniez wspaniale zeby dodanie tego turbo bylo czynnoscia odwracalna - przelacznik i juz mamy koszerna atare. dlaczego? byc moze jakis program nie zadziala na 65c02? i co wtedy? "napisz se" nowy ? ;-)
z ta pamiecia jeszcze - moze by zrobic tak zeby caly ram "standardowej" ataryny to bylo powiedzmy 1mb i tu dostep ma antic a do reszty dostep ma tylko glowny proc :twisted: do tego potrzebne by byly chyba 2 simmy ?
nie bic! tylko pytam