Witam
Kupię uszkodzoną płytę do Atari TT. Dostałem uszkodzą TTkę i po sprawdzeniu co się z nią dzieje okazało się że ktoś wyciagał scalaka od SCSI i poniszczył scieżki.Jeśli ma ktoś może scalaka to chętnie kupię samego sclaka.
Sniegowy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię uszkodzoną plytę
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Kupię uszkodzoną płytę do Atari TT. Dostałem uszkodzą TTkę i po sprawdzeniu co się z nią dzieje okazało się że ktoś wyciagał scalaka od SCSI i poniszczył scieżki.Jeśli ma ktoś może scalaka to chętnie kupię samego sclaka.
no tak tylko pytanie czy kazda TTka miala kontroler SCSI w podstawce (?)
ale to jest jakis standard i byc moze beda go mieli gdzies na swiecie w sprzedazy.
Możesz podłączyć urządzenia SCSII pod ACSCII - to jest okrojone nieco SCSII, a TT-ka ma pod to drugiego scalaka. Układ Logic zarządzający SCSII w TT-ce jest praktycznie nie dpo zdobycia ;(
nie znam sie na ST za bardzo, ale czy w 1040ST nie było czasem czegoś takiego ?? - mam uszkodzoną płyte (chyba) od tego modela:) - co nie zmienia faktu, że nie jest to niestety TT :>
W ST nie ma tego scalaka, o który chodzi w pierwszym poście, a poza tym napisano, że ktoś "poniszczył ścieżki". Mniemam przeto ;) że sprawnego scalaka nie da się tam włożyć właśnie ze względu na uszkodzenie płyty.
Niestety ścieżki są uszkodzone (5 ścieżek) ale myślę ze dało by sie połączyć tylko jeden problem z tym scalakiem.
na 99% to taki sam scalak jak w falconie: Symbios/LSI Logic - 53c80.
We Falconie mam 53c80, a w TT jest 5380. Nie wiem, czy to robi ...
Wielkie dzięki za informacje ale jak by ktoś miał na zbyciu płytę lub nawet całą TT to chetnie kupię.
Podaj mi swego emila i za ile i jaką płytę chcesz kupić?
Wojciech Rabiega
wrabiega@hydrokom.pl
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię uszkodzoną plytę
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 61 zapytań