Tak sobie myślę że w wersji stereo mógłbym zrobić 2 ekrany przełączane jakimś klawiszem - na jedny lewy kanał,na drugim prawy.
Myślę o dodaniu edytora arpergio - np. będzie się wpisywać co ile jednostek czasu i ile półtonów w górę/dół. Wszystko w formie tabelki - czy jest to potrzebne (sądzę że np do konwersji modów z Amigi byłoby za......e bo można by było używać np. vibrato na arpergio i przypożądkować każdemu akordowi z moda globalne arpergio)
Acha - czy 128 pozycji w songu jest wystarczające ???
128 - trudno powiedziec - wyjdzie w praniu
poki co najdłuższa muza jaka napisalem byla z numena - chyba z 15min. Nie pamietam ile pozycji w songu ale gdyby fox nie przerobil MPT to by byla kicha, bo brakowalo juz miejsca i pamiec sie zamazywala. Generalnie przy pisaniu muzyki w tempie 2-3 miejsca ubywa bardzo szybko i bardzo duzo.
aha przyznam, ze moze nie doczytalem, ale jak zmienic tempo w synth trackerze ?
co do 2 ekranow to nie potrzeba chyba tak komplikowac, wystarczy zeby byly wyswietlane nry trackow i moglyby sie scrolowac. tzn jesli jestem juz na 4 sciezce i wcisne strzalke w prawo to automatycznie w 4 kolumnie pojawia sie 5 track a w pierwszej 2gi. a kanaly moga byc naprzemian poustawiane, 1p, 1l,2p,2l,3p,3l,4p4,l przy numerze tracku moglaby byc wyswietlana literka L, P albo numerek pokeya.
zastanow sie czy aby napewno zapis patternu jako (amigowski) 4 sciezki sie oplaca, bo po mojemu jest maloosczedny w wiekszosci patternow bedzie tak, ze bas czy perkusja beda sie powtarzaly a zmieniala sie bedize tylko 1 2 sciezki. jak dlamnie to rybka ale rozmiar pliku rosnie nieublaganie.
warto tez pomyslec nad mozliwoscia zapisywania i wczytywania instrumentów.
Generalnie jak bedzie to juz w stanie takim, zeby dało sie na tym pracowac, to napewno powstanie jakis muzak.
;))