... i mały problem. Na razie nie wiem, na czym on dokładnie polega;- sytuacja ma się mniej więcej tak.
testowałem interface IDEa/KMK na okoliczność podłczenia do karty CF - tym razem chodzi dokładnie o kingstona "starszego typu". O ile karta 512MB działa bezproblemowo (kontroler widzi, fdisk wykrywa parametry poprawnie itd), to założenie karty 256MB tego samego typu / producenta kończy się niczym... (różnicą jest tu jedynie miejsce produkcji :) - 512/japan, 256/taiwan) zresztą tak samo, jak podłączenie 1GB elite pro, czy starych syfów 32MB Canona (std i HS). Czy problem może stanowić przelotka? -
Szkoda; bo akurat 256MB mam luzem, a z czego widze czeka mnie jednak zakup nowej CF. A tak przy okazji - CF'ki dość korzystnie wychodzą na testach "random sect" - np. pod SI. wywaliło mi 30kB/sec - co w sumie niby oczywista rzecz ze względu na czas dostępu do danych - w porównaniu do zwykłego HDD - przynajmniej jak dla Atarki :). :) Jeszcze jedną ciekawą rzeczą jest to, że SysInfo widzi CF jako nośnik wymienny - ciekawe ;)
...teraz pozostaje jeszcze wykonanie gustownej vaginy w obudowie;- :).....