Zaraz wyjaśnię skąd taki dziwny tytuł postu.
Zdobyłem Megę ST4 - według gościa co mi ją sprzedał sprawna. Podłączam do monitora (w trybie low) a tu nic na ekranie i żadnej reakcji ze strony kompa. W środku zainstalowany jest TOS 2.06, to wiadomo że reakcja z jego strony natychmiastowa (logo). A tu cisza. Kombinuje i kombinuje ale nic. Postanowiłem włączyć go w trybie high - odpalił.... Teraz moje pytanie właściwe. Czy Mega ST nie ma trybów low-res (ja w to nie wierzę że nie ma), albo to wina tego TOS'u. Jest zainstalowany na osobnej płycie, kabel pociągnięty do podstawki pod "właściwy" rom. Kilka przewodów dodatkowo doprowadzonych do proca (napewno adresy i może coś jeszcze). No i na proc jest nalutowana podstawka (ktoś chciał dopiąć koproc albo sobie zrobić dwuprocesorową Megę ?).
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje