Czy ktoś używa może tego softu wraz z kartami CF?

Bo narzędzie niby takie o którym marzyłem - szybki wybór plików ATR i podmontowywanie pod konkretne numerki stacji, niestety cosik nie działa z kartą CF którą posiadam, z dyskiem jeszcze nie sprawdzałem...

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

2

Hm...

A co konkretnie Ci nie dziala - bo u mnie chodzi doskonale, takze po przesiadce z HDD na CF.
Ciagle tylko nie mam okazji przetestowac obslugi Master/Slave na jednym kablu. Ktos w ogole wie jak to dziala??

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

3

Ktos w ogole wie jak to dziala??

Np. ja ;)
Sprawdzałem na parce CF i HDD - ogólnie jest ok, czasami tylko interfejs jakby się zwisł. Ale tylko czasami i może być kwestią mojego hardwaru.

A co konkretnie Ci nie dziala

Właśnie ?

4

Ktos w ogole wie jak to dziala??

Np. ja ;)
Sprawdzałem na parce CF i HDD - ogólnie jest ok

No dobra, to jak to jest wtedy z plikami konfiguracyjnymi, ze Slave tez sie czyta? Bo ja raz podpialem tylko Slave i nie dalo sie zabootowac.
Chce kupic modul dysku flash i miec go w srodku na stale a z boku juz mam gnazdo CF. Tak wiec wewnetrzny dysk master, a CF - slave.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

5

SIO2IDE sam nie rozpozna slave'a, musisz zbootować się z mastera i przełączyć na slave. W S2IJBOX 0.4a naciskasz "Y" ("X" z powrotem na master), a w S2I.COM piszesz "S2I IDE /S".
Plik CFG na slave jest inny niż na master. Z moich testów wynika nawet, że na slave nie musi go być (ale oficjalnie powinien).

6

taaaa... po ustawieniu zwory na master wsio śmiga aż miło....

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim