Pajero, oczywiscie, ze potrzebujesz motywacji. Zrozumiale, ze taki soft pisze sie tylko z dobrej woli i z poczucia misjii :), bo przeciez nie dla pieniedzy. Za to wlasnie Cie podziwiam - ze Ci sie chcialo. Ale pod koniec zaczales gadac bez sensu i sie zdenerwowalem. Przepraszam.
O MOTYWACJI
Zapotrzebowanie jest (i oddzew tez), ale od ludzi, ktorzy przewaznie jeszcze nie wiedza, ze potrzebuja MagoTrans :) Chodzi o to, ze zglasza sie do mnie co jakis czas osoba, ktora chce przeniesc swoje unikalne zasoby z kaset i zwraca sie do mnie o pomoc. Ja nakierowuje takiego osobnika na wav2cas albo wlasnie MagoTrans (ze wzgledu na intuicyjny, okienkowy interfejs jest to lepsze narzedzie). Trudno o to, by taka osoba z marszu wiedziala, ze powinna Cie zmotywowac do dalszej pracy piszac do Ciebie maila. Tym bardziej, ze nie podales go ani w programie, ani w pliku txt. Jedynie w pliku pomocy, ale kto czyta pliki pomocy? ;) Nie napisales tez, ze potrzebne sa solidne dawki motywacji, wiec ludzie nie pisza. Nie masz tez jakiejs dedykowanej strony dla MagoTrans (np. z miejscem na komentarze). Sumujac, nie nie dziw sie, ze oddzew jest tylko od osob bardzo zaangazowanych w przenoszenie danych z tasm - czyli ode mnie, Strykera i Larka.
Mimo wszystko ja otrzymuje odpowiedzi od ludzi, ktorym podeslalem MagoTrans. Twierdza one, ze to bardzo fajne narzedzie, ale... I w tym ale ukryty jest żal, ze nie ma odczytu tasm turbo. Wiem o dwoch osobach, ktore z tego powodu nie sa w stanie podeslac mi autorskiego oprogramowania. Ja naciskam Cie z tego powodu, ze nie wiadomo kiedy ten turbo-zapis przestanie dzialac z powodu starosci... Im szybciej bedziemy miec narzedzie do przenoszenia, tym wiecej uda sie zachowac...
O NOWEJ WERSJI
Oczywiscie, ze odpowiada mi, ze sprobujesz poprawic i upublicznic program - o to mi chodzi od samego poczatku. Jezeli masz problem z programem, to moze warto zwrocic sie o pomoc do kogos? Sa tutaj (i nie tylko tutaj) macherzy od kodowania na PC, wiec pewnie Ci podpowiedza, co sie da zrobic. Moze by warto tez pomyslec o poprawadzeniu projektu jako open source?
O DECYZJACH
Postawiles problem: MagoTrans, Pinball czy Lotus. Wszystkie te projekty sa fajne, wiec nie dziwie Ci sie, ze chcialbys zajac sie wszystkimi :). Ale pozwol, ze zwroce uwage na dwa drobiazgi:
a) jak sam napisales, Pinball wymaga najpierw upgrade-owania Twojej Atarynki, wiec logicznie powinien to byc projekt, ktory zaczniesz PO wykonaniu upgrade-u, co jeszcze potrwa, a w tym czasie mozna by pchnac naprzod sprawe MagoTrans :)
b) Lotus nie zestarzeje sie w takim tempie jak kasety, na ktorych zapisane sa dane dla MagoTrans ;)
Kaz/Rohar
Prowadzę stronę dla obłąkanych: http://atari.online.pl/