Lewis może i można, tylko miejsca w Atarce coraz mniej a zasilacz też ma swoją moc. Poza tym sio2usb jest koszmarnie wolne przynajmniej jeszcze na obecnym etapie sio2ide (może p. Marek w zaciszu domowym szykuje jakiś upgrade tej części sio2ide), więc komfort przewalania danych na dysk jest mało przyjemny.
A ja średnio lubię nonstop odpinać dysk w celu dowalenia/skasowania paru plików atr. Już wystarczająco irytuje mnie etap tworzenia czystych plików atr.
Przejściówkę IDE-CF można wyrwać za 25zł (takiej tańszej używa Pecuś i sio2ide mu śmiga - choć jak sam pisał trochę się z nią namęczył).
Karta 512 wolna to około 120zł za Kingstona, szybkiej i tak nie ma sensu ładować bo przecież sio2ide nie pracuje tak szybko ;)
Do tego prosty czytnik kart do pieca 4in1 /8in1 to około 40zł (ja za 18in1 dałem 50zeta - podpinany do usb więc bardzo wygodny w użyciu).
Wiem, że całościowo robi się to ładna kwota, ale komfort zabawy takim rozwiązaniem wart jest tej ceny!
Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim