Witam !
Brakuje mi dla Atari takiego programu jaki mają komodorowcy tj. Star Commandera..
http://www.c64.slonca.net/?strona=emulacja/x1541
Wybiera sie w nim rodzaj stacji i juz mozna sobie zgrywac :), zapisywac przegladac dyskietke..

Jest podoby program do zgrywania/zapisywania dyskow w pakiecie Ape tj. Prosysy ale dziala on niestety tylko z 810/1050 ;/

Czy znalazl by sie jakis smialek ? :> bo programistow na forum jest z tego co widze sporo, ktory by napisal owy programik ;]

Jestem w stanie zaplacic jakas tam sumke ;] moze by tez jakas zrzute zorganizowac? :>

Myslalem tu o Electronie ktory jakis juz programik stworzyl.. R5...
a takze o Pajero ktory ma atry juz obcykane chyba w 99,9 % ;--)
Sa tez inni ale oni to raczej nie znajda czasu ... (Seban, Swiety, Candle...)
Moze ktos inny sie na to pisze ? :>

Occzywiscie pisac ten soft trza pod kabelek prosys :) no chyba ze ktos ma pomysl na inny.

pozdrawiam i mam nadzieje ze cosik z tego wyjdzie ;/  :rolleyes:

"wszystko się kiedyś kończy......."

2

coś takiego nawet myślę, że nie byłoby potrzeby pisać od podstaw tylko rozbudować świetnie działającego plugina do TC autorstaw Pajero?!

Żyję bo Bóg tak chciał.

3

Tyle, że w zasadzie wystarczy do takiego kopiowania: FDD do Atari (D1:), sio2pc (D2:) dos na Atari = wielkie kopiowanie :). Niewiem, czy użytkownicy C64 posiadają substytut kabla sio2pc - dlatego wrzucam takiego pomysła.

Kontakt: pin@usdk.pl

4

Posiadają, jest to chyba nawet po prostu przerobione z SIO2PC (albo inspirowane). Tylko że serial w C-64 jest tragicznie wolny, ten komputer nie ma zdaje się żadnego UART-a.

KMK
? HEX$(6670358)