Mam prośbę do userów tej zabawki o to aby napisali mi jakich kart CF i dysków HDD używają... chciałbym umieścić takowe info w opisie SIO2IDE na Atariki wzorem interfejsu KMK

[ Dodano: Czw Kwi 28, 2005 5:52 pm ]
SIO2IDE v4.4 obsługuje na 100%:

- Dysk HDD 2.5 cala  Toshiba model HDD2514 (543MB)
- Dysk HDD 2.5 cala Fujitsu model M2713TAM (720MB)

nie obsługuje :

- Dysk Western Digital (Caviar) 3.5 cala WDAC2850-00F (853.6MB)

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

2

Popieram w 100 %. Taka baza pozwoli uniknąć wielu nieprzyjemności i pytań do nikogo czy ja coś źle robie, czy problem tkwi gdziś indziej. Brawo Marcin świetny pomysł !!!

Żyję bo Bóg tak chciał.

3

A nie jest to tak, że praktycznie każdy dysk powinien działać i z SIO2IDE i KMK-JZ/IDE ? Szczególnie po poprawkach odnośnie Caviarów ?

4

tak powinno byc wiec dla mnie bez sensu takie informacje ;]

"wszystko się kiedyś kończy......."

5

No ja nie znam dysku, który nie działałby z KMK/JŻ IDE. Ale mimo tego uważam, że taka informacja ma sens choćby po to, żeby uniknąć ciągłych pytań na ten temat. A w przypadku SIO2IDE ma to sens o tyle większy, że, jak widać, jednak nie wszystkie dyski działają (chociaż "powinny").

KMK
? HEX$(6670358)

6

tak powinno byc wiec dla mnie bez sensu takie informacje ;]

Stryker to podeśle Ci dysk Western Digital (Caviar) 3.5 cala WDAC2850-00F (853.6MB) SPRAWNY na 100% pod piecem śmiga aż miło - jak go odpalisz pod sio2ide 4.4 to stawiam Ci pół skrzynki browca!!!!

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

7

Podeślij ;-) jak nie ruszy to zaniose do pana Marka M. ;-)

"wszystko się kiedyś kończy......."

8

Piguła:

http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 3280#33280

Poproszę pół skrzynki browca  :P

KMK
? HEX$(6670358)

9

Stryker - taki mądry to i ja jestem! Ale nie w tym rzecz aby każdy nieodpalający dysk wysyłać do Marka (i co chwila przeprogramowywać Atmela!!) bo jakieś taiwańskie gówno nie trzyma się standardów...
Baza w moim zamyśle jest po to aby każdy kto będzie chciał kupić/robić sio2ide wiedział, że jak pojedzie na giełde XYZ i kupi dysk XYZ to dysk (zakładając że jest sprawny) na pewno mu z tym interfacem ruszy bo ktoś już tego modelu używał...  a nie współgrające będzie po prostu omijał szerokim łukiem ;) EOT

Draco - sprawa tyczyła się interfejsu SIO2IDE a nie KMK (do którego jak widze wyszedł patch) ale browara po koleżeńsku i tak na party mogę Ci zaserwować !!!

10

Piguła, sprawa nie tyczyła się interfejsu KMK, tylko dysku Caviar WDC2850. Masz tam wyłożone łopatą, co trzeba zrobić (= co musi zrobić soft inicjujący dysk do pracy), żeby ten dysk działał.

Moim zdaniem zasłużyłem na obiecane pół skrzynki browca, ale dodatkowe browary po koleżeńsku też chętnie przyjmę  ;)

KMK
? HEX$(6670358)

11

Owszem jest tam opis ale bez ingerencji w soft Atmela dysk nie ruszy! Czyli na obecną chwilę jest to jeden z dysków którego najnowsze SIO2IDE nie obsługuje! I żeby Stryker stawał na głowie to go nie odpali... Oprogramowania Atmela  nie zmodyfikuje bo się na tym nie znam!!
A Markowi dupy nie będę zawracał jednym dyskiem...

ps. A powyższy stan rzeczy wyraźnie potwierdza słuszność stworzenia bazy obsługiwanych dysków również dla SIO2IDE bo podejrzewam, że takich perełek jest więcej.... (chociażby dysk Ryszarda Seagate 214MB - który również nie działa!!!!)

12

A Markowi dupy nie będę zawracał jednym dyskiem... takich perełek jest więcej.... (chociażby dysk Ryszarda Seagate 214MB - który również nie działa!!!!)

Załatwienie sprawy Caviara WDC2850 to nie jest sprawa jednego dysku, tylko, podejrzewam, wszystkich, albo prawie wszystkich Caviarów. A przy okazji może ruszyć i ten Seagate (jestem tego prawie pewien). Więc może pozawracaj ...  ;)

KMK
? HEX$(6670358)

13

majl poszedł.... zobaczymy...