Hmm..do posta zachęciła mnie dyskusja na forum scene.org.A mianowicie pewien...koleś postawił pytanie dotyczące rzadkiej;żeby nie powiedzieć śladowej obecności płci pięknej na scenach wszelakiej maści platform sprzętowych.Cytuje za tamtym forum:
"hello,
I actually am no active scener, I never went to a party, I never released something. I seldomly post something in here. But i Do enjoy all releases, look at videos & photos made at big parties & stuff.
The problem is I really miss the female part in the scene, I almost never see them in photos/videos. I have never heard of a female demogroup. Are they really absent or do I look in the false places ?
How's the ratio girls/guys on parties ? Like my faculty 2/100 ? or somewhat better ?
(you know anything under 3% is measurement error :)"
No własnie jak to jest? Ja wiem tylko o paru przypadkach;które to mozna policzyć na palcach jednej ręki (hi! Cobra).Oczywiście chodzi mi o aktywne scenowiczki ;nie li tylko maskotki grupowe...Podobno Clary/Drifters to kodująca kobieta,a Ayame/Network i Mermaid/Scoopex zajmuja sie grafiką...to przykłady ze sceny pC...Wiecie może więcej o innych niewiastach? Czyżby scena to takie bardzo męskie zajęcie? Kobiety przecież też potrafią sporo wypić :)