Czy ktoś wie czy ten kontroler:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47090618
da się pożenić z 1040ST ??
Atari 800XL / U1MB / Sophia 2 / Sio2IDE & CF 512 MB
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Kontroler SCSI z MegaSTe a zwykłe ST
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś wie czy ten kontroler:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47090618
da się pożenić z 1040ST ??
Według moich informacji (ale może neizbyt pewnych) powinien dać się podłączyć.
Bo to jest chyba zwykły kontroler ACSI<->SCSI.
Hmm, ACSCII to jest SCSII okrojone o kilka sygnałów. Ten kontroler bez przeróbek nie pójdzie w STE - STE nie ma odpowiedniego portu rozszeżeń - patrz na PINy po lewej stronie karty, które wystają zza dysku. Natomiast przypuszczam, że średniozaawansowany elektronik mógłby ją w przeciągu 15-stu minut przystosować - odpowiednie sygnały w STE występują, brak tylko złącza...
Ja niestety mam ST a nie STe, a do tego w elektronice do dobry jestem (byłem) tylko z teorii - lutownicą udało mi się spalić wszystkie układy jakich się tknąłem :evil:
Hmm, ACSCII to jest SCSII okrojone o kilka sygnałów. Ten kontroler bez przeróbek nie pójdzie w STE - STE nie ma odpowiedniego portu rozszeżeń - patrz na PINy po lewej stronie karty, które wystają zza dysku. Natomiast przypuszczam, że średniozaawansowany elektronik mógłby ją w przeciągu 15-stu minut przystosować - odpowiednie sygnały w STE występują, brak tylko złącza...
Sikor: pójdzie bez problemów. kwestia przejściówki,
Toż napisałem - kwestia 15-stu minut dla kogoś, kto się zna... :lol:
w 15 minut mozna 5 jaj ugotowac
Albo kilo pierogów. mozna też przylutować kilka kabelków.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Kontroler SCSI z MegaSTe a zwykłe ST
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 49 zapytań