26

co do mazenia o stacji dyskow to po prostu nie wiem czy jest zapotrzebowanie
ogolnie dostepnym kontrolerem jest 8272A czy tez jego klon uPD765, mozna tez zastosowac 82072A albo FDD37C655 - wszystkie sa ze soba programowo compatybilne, pytanie czy przy dostepnosc innych nosnikow - na przyklad kart SD ma to sens

przechodze na tumiwisizm

27

No wlasnie. Juz lepiej niech bedzie SIO2PC na pokladzie...

28

Plytki (a pewnie i schematy) do Atari zmienialy sie w czasie [..]
Ja mam chyba dosc nowy egzemplarz 65 z opisem na plycie:
"130XE (64X4) CIO3579-001 REV.1
ASSY NO. CA200519-001"
[..]

Nosty - jak już, to weź schemat od Atari 800XE - czyli europejską wersję ostatnich serii 65XE opartych o płyty 130XE. Ten modekl był produkowany jako względnie ostatni, więc powinien być w miarę najnowszy.

Sikor umarł...

29

A jest zaznaczone na schemacie, ze trzeba wstawic zje... GTIA? ;)

30

ja natomiast mam taki racjonalizatorski wniosek, zeby plyta miala wyjscie expansion-mkII z tymi sygnalami dodatkowymi, co pasiu przewiduje dla swojej dopalki - tak zeby rozwiazanie bylo kompatybilne z expansionami 1090-mkII produkowanymi w przyszlosci jako boxy zewnetrzne i zeby juz nic nie trzeba bylo zmieniac-dokladac-dorabiac chcac skorzystac z takiego boksa w celu uzytkowania jakiejs karty do niego.

w tym celu oczywiscie przydaloby sie specyfikacje tegoz zlacza wyciagnac od pasia. :)

--
= krap.pl =

31

To playstation wyszla w wersji handheld z lcd??  8O

32

siur. PlayStation Portable sie nazywa toto.

--
= krap.pl =

33

Cos takiego mieli Czesi na Foreverze 6! Rulu na maxa!

34

sie to da zrobic na 100% (jak to robil domowymi sposobami ten slynny facio co to jego A2600 portable poszlo za $300 chyba...)
Ale bakteryjki by toto zarlo w tempie expresowym, wlasciwie trza by na zasilaczu jechac. Rozbudowywalne tez by zbytnio nie bylo.
Czyli lepsza i pewnie tansza alternatywa jest PocketPC za kilka stow + emulator.
No chyba ze ktos chce sie wykazac ze potrafi :)

35

rtc bedzie po szynie i2c - zajmuje to duzo mniej miejsca niz standardowe pctowe, czy tez amigowe znane z rozszerzen do a500

:lol:

nom. układ np. taki,jak mam wewnątrz atarki ma tylko8 pinów,a płytka z akumulatorkiem, i jakimiś wynalazkami (sory, nie jestem elektornikiem) to niecałe 2cm^2, a i obsługa fajowa - i2c  :)

[ Dodano: Czw Kwi 14, 2005 8:08 ]
a może wsadzimy nową płytę Atari do obudowy od laptoka i wykożystamy jego TFT,klawiaturę, etc :?

FAQ: Cegła waży kilogram i pół cegły. Ile ważą dwie cegły ? :D

JIL 4EVER!