No, ja się tu chciałem bardzo nieśmiało zapytać, czy coś o tym wiadomo.
A dlaczego?
Otóż trzeba by uaktualnić regulamin. -> Może nowa kategoria w związku z nowymi prockami/dopałą Pasia/łotewa elz.
No nie wiem - piszta samfink... :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Zloty » QuaST 2k5 & others
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No, ja się tu chciałem bardzo nieśmiało zapytać, czy coś o tym wiadomo.
A dlaczego?
Otóż trzeba by uaktualnić regulamin. -> Może nowa kategoria w związku z nowymi prockami/dopałą Pasia/łotewa elz.
No nie wiem - piszta samfink... :)
Przydał by się także termin Quastu...
Chyba trzeba ponękąć Ejkt-a ... 8)
Jeżeli chodzi o regulamin to mimo wszystko wątpię, aby dopałka stała się standardem do czasu party, dlatego proponuję, aby pozostać przy starych obraniczeniach: 6502 bez nielegalnych rozkazów, 64kB + 256kB RAM z wybieranymi bankami. Oczywiście, jeżeli pojawią się prace na 65816 to można je zaprezentować poza konkursowo - jeżeli produkcja będzie dobra, to może zachęcić sceptyków do sensowności dopałek ;) Poza tym większość posiadaczy 65816 to posiadacze procesora taktowanego standardową prędkością bez linowego RAMu, więc nie ma tutaj co oczekiwacz przełomu w stosunku do tego co potrafi 6502. Myślę, że o osobnych konkursach trzeba będzie zacząć myśleć, gdy jakaś dopałka z liniowym RAM-em i zegarem min.7 MHz stanie się ogólnie dostępna i będzie ją posiadać znaczna część ludzi na scenie.
boże - tylko nie regulamin ... - proponuje przyjąć ten, który ostatecznie ustalił się na poprzedniego chwasta - a przede wszystkim właściwie dowiedzieć się, czy party w ogóle się ODBĘDZIE (jak przedmówca wspominał :) ) - bo sam zainteresowany nic na ten temat nie wspomniał - przynajmniej jak narazie. :D
Poza tym - jeśli party się odbędzie; to w sprawie regulaminu można by zastrzec tylko tyle, że prace muszą być dostarczone najpóźniej 4h przed rozpoczęciem kompotów - i tyle, bo na ostatniej imprezie nie było czasu na sprawdzenie prac i przygotowanie całości - więc na samych kompotach powodowało to pewne problemy.
Nie no, spoko, jakie tam problemy? To przecież było tylko 10 minut czekania. I to w dodatku przez całe te cztery godziny to ciągle było "jeszcze tylko 10 minut". Kto by się o 10 minut czepiał? To tylko głupie ludzie ciągle się pytali "ile jeszcze", jakby nie słyszeli, że tylko 10 minut. Tak że nie ma sprawy.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
[ Dodano: Pią Mar 25, 2005 23:07 ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość. :rolleyes:
Tak sobie dzisiaj siedze i się zastanawiam, robic Q2005 ? czy może nie robic ? narazac się braci Atarowskiej czy wspierac ja chociaz mozliwoscia spotkania sie w Ornecie :)
Czasy kiedy party sie przezywało i organizowało kilka miesiecy dawno juz minely... Teraz w zasadzie party to dwa tygodnie wczesniej zamowienie koszulek i plakatow, kilka miesiecy wczesniej popelnienie strony www, a w czwartek przed party przyjazd do Ornety.
Wszem i wobec tego oglaszam, ze jesli pojawi sie odpowiedni ruch na forum (tzn. będzie około 10.000 postow heheh) to party się odbedzie. Termin pierwszy lub drugi weekend sierpnia - zalezny od MDKu.
Coz dodac coz ujac. Przydaloby sie wiecej (jak zwykle) dem i video compo (przy ktorym tak sie wszyscy wysmienicie bawia).
Jesli ktos ma jakies sugestie i pomysly co do imprezy. Dawac. Jesli ktos chce aby zalac imprezke gadzetami z nadrukiem Atari dawac pomysly. Itd. Itp.
Czekam...
Eijk / ex QuaST Club / ex Van Eijk / ciagle Atarowiec!
ps. po tamtym party kupilem od Grey'a STE :)
mam atari 140 ste, w deche one je
i zadna tam atarowcow duma, nic juz z assemblera nie kumam
mam full ramu i z przejsciowka czytnik dvd
do szczescia nie potrzebuje juz nic... :)
ja na QuaST'a stawiam się obowiązkowo! jak żołnierz na wezwanie. nie ma wakacji bez wyjazdu do Ornety. w tym roku zatargam ze sobą kolegę który pojawił się ze mną rok temu -morduje mnie od miesiaca, że mam go wziąć :).
w sumie termin jakoś mi nie przeszkadza, choć jeśli miałabym być wymagajaca, to wolę sam początek sierpnia. nie wiem jak się wyrobię z wczesniejszym wyjazdem po prostu a na QuaSTa jechać mi zależy. przynajmniej jeden zlot w roku trzeba odwiedzić. może wreszcie jakąś grafike zrobię, o ile znajde czas na to wszystko.
aczkolwiek, ja zapowiadam się obowiązkowo na sto procent, i jeśli macie na ten termin jakieś trzęsienia ziemi, kataklizmy, to przesuńcie, trzeba jechać :D.
Ejku, nie daj się prosić!
miss mokrego podkoszulka messy ;)
Eijku: ja sie pojawie napewno, chociaz blisko nie mam. Najwazniejsze jest aby sprecyzowac jak najszybciej termin (NIEZMIENNY termin). Chodzi rzecz jasna o rezerwacje biletu na samolot. CHCEMY QUASTA!
I ja rowniez zrobie wszystko aby wesolo spedzic czas w Ornecie. :)
no toz... co ja innego bede w wakacje robil ;0
sniadanie wielkanocne za 10 minut, a ja posty pisze :D
oczywiscie na party w ornecie przyjezdzam na 100% i co to za w ogole glupie gadanie ze "zastanawiam, robic Q2005 ? czy może nie robic" ??!??!
panie arturku ... kurde ... party ma byc i basta :D moze tym razem dostane mandat na 200PLN za picie alkoholu w miejscu publicznym :D
Quast ma być i tyle.Bo jak nie to ten cały Olsztyn.Elbląg czy...nie wiem gdzie tam teraz mieszkasz Eijk...PODPALE...
Lamers przywiezie produkcje bo sie uzbierało już...w tym roku zaatakujemy jak tsunami na Sri Lance... :idea:
Eijku, no bez jaj ! Quast musi być. W końcu zgodnie z zastrzeżeniem były 3 dema na małe Atari na wysokim poziomie - taki był warunek kontynuacji i został dotrzymany. W sumie przydałby się trochę bardziej precyzyjny termin, bo nie wiem jak w pracy urlop rezerwować ;) Rozumiem, że zlot odbędzie się dniach 4-7 lub 11-14 ? Huh, czyli tym razem nie będzie moich urodzin podczas party... ale za to będą urodziny... (nie powiem kto ma urodziny 7 sierpnia) ;)
gepard: od Olsztyna to spier.... ;) Mamy przy dworcu budkę z najsmaczniejszymi zapiekankami w Polsce ;) A ponieważ w promieniu 50m stanęły 2 budki z podróbami, to właściciel pierdzielnął na budce wielki szyld: SŁYNNE OLSZTYŃSKIE ZAPIEKANKI :)
W takim razie zaczynam pracować nad nowym demem - muszą być w końcu 3 prace !
kto robi grafe ? kto muze?
[ Dodano: Nie Mar 27, 2005 7:20 pm ]
ps. no ja ofkorz tez przyjezdzam :) moze wreszcie z demem :)
Łorneta ma byc i juz, sfordzi pojawiom siem w skladzje iak zwykle
zajonc maly i azz
postrafiam
kto robi grafe ? kto muze?
premium sms za 19.99 + VAT a Ci powiem kto i co... ;)
A załatwisz greetzy? :mrgreen:
greetzy będą jeśli w TESCO kupisz na sume powyżej 29.99 i okażesz stosowny paragon... ;)
boże - tylko nie regulamin ... - proponuje przyjąć ten, który ostatecznie ustalił się na poprzedniego chwasta
Pinek - chodzi mi o stopniowe projektowanie dodatkowych punktów, uwzględniających ewentualne dopałki.
To tylko po to, żeby pewneo pięknego dnia nie obudzić się z ręką w nocniku, bo nagle 80+ procent produkcji będzie na przykładowo na '816 i CudaNaKiju 2.0 i nagle wszystko toto miałoby pójść poza konkursem (albo i nie pójść w ogóle).
Zresztą dlatego temat dałem taki a nie inny. 8)
----------
Hej Eijku - no dziwię się, że się zastanawiasz - QuaST 2k5 ma być i koniec! :)
Gepard - cenisz sie kuna, gdzie ty widziałeś takie drogie esemesy? ;P :lol:
QuaST musi być w tym roku. A ze swojej strony obiecuję, że zrobię wszystko, aby się stawić na party (jeśli oczywiście, bo chyba będzie, nie ;) )
jedyną wątpliwością Ejika powinno być: czy zrobić QuaSTa w ten, czy tamten dzień ;p
tak moim zdaniem skromnym...
messy
Ja też, ja też!
Również prosiłbym o wcześniejsze info co do terminu party - aby w porę zaklepać sobie wolny weekend u pracodawcy!
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » QuaST 2k5 & others
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 61 zapytań