101

http://www.nbp.pl/Kursy/KursyC.html - mam nadzieje ze wszyscy wiedza ze sprzedawca jest bank
krocej - funt na dzis kosztuje 5.9981zl

co do przyspieszen poczty polskiej to nie ma z tym tak zle - przekaz tez moze byc priorytetowy, a jak nie to polecony priorytet
zeby ktos zwyklym nie wyslal...

przechodze na tumiwisizm

102

poczta polska przekaz idzie 2 tygodnie, sprawdzalem to ostatnio i nie ma na to c***.

proponowalbym jednak wyznaczenie kogos z kontem na te zbiorki, poczta jest niepowazna. jezeli jednak nie, to mam prosbe - ktos, kto bedzie jednak wysylal poczta, moze by mi podal numer konta a ja bym tam przelal swoja dole...

[ Dodano: 26.03.2005 19:54:52 ]
a nawet, jezeli istnieje taka instytucja jak 'polecony priorytet', to czy przypadkiem wyslanie takiego 'poleconego priorytetu' nie kosztuje tyle, co procek?

--
= krap.pl =

103

Ja jakis chyba niedorobiony jestem ale nie wiem ile mam w koncu wplacic?  8O  Zdaje sie ze cena koncowa za scalak miala zalezec od tego ilu bedzie chetnych, czyli na ile ludzi rozloza sie koszty przesylki. Nie dostalem w "wezwaniu do zaplaty" zadnej sumy...
Czy ktos (Candle?) moglby otwartym tekstem napisac ile wplacic za kazdy zamowiony scalak (w zlotowkach, wg kursu jaki uznasz za realny w dniu zakupu, zebys nie byl stratny)?
Bo inaczej czarno widze...

[ Dodano: Sob Mar 26, 2005 8:08 pm ]
Krap ma racje. Candle nie wsciekaj sie ale lepiej zeby ktos ktyo ma konto zebral kase i wyslal Ci jeden przelew pocztowy. Ja sie nie podejme bo za pare dni wyjezdzam w gory ;)

104

oj nosty nosty
w poscie zamykajacym temat zbiorki byly podane kwoty w funtach szterlingach jakie obowiazuja za kazdy uklad
i tak
'816 kosztuje 5.18Ł
'22 kosztuje 3.22Ł
ty masz 2 procki i 2 via, wiec placisz 16.80Ł+6pln za wysylke ukladow ode mnie do cie (koperta babelkowa+polecony priorytet)
kurs mozemy przyjac 6zl

co do przelewow/przekazow to mialem takie same odczucia i poprosilem delego zeby sie tym zaja, ale odmowil - powod? poprzednie doswiadczenia
a tak w ogole to chetnie bym ci podarowal mercedesa, ale wybaczysz, musze do kibelka

przechodze na tumiwisizm

105

czyli jak rozumiem upustow zadnych nie udalo sie wynegocjowac?
bo badz co badz zebralo sie sporo i imho warto sprobowac przynajmniej (a nie sadze, zebys od piatku wieczor do dzis takie negocjacje przeprowadzil).

--
= krap.pl =

106

odnosze wrazenie ze marnuje czas

przechodze na tumiwisizm

107

czyli jak rozumiem upustow zadnych nie udalo sie wynegocjowac?

bez przesady...cena i tak jest oki...
luknij tu: http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?t=1681...

"wszystko się kiedyś kończy......."

108

no dobra, juz nie czepiam sie bardzo. :) tylko o to konto. :)

(a watek to wiem, sam z niego kupowalem 65816 od thepinka).

dalej podtrzymuje chec przelania komus kapusty celem wykonania 'przekazu priorytetowego poleconego' zbiorowego.

--
= krap.pl =

109

odnosze wrazenie ze marnuje czas

Więc może zamiast tego załóż sobie konto w mbanku. Razem z odesłaniem umowy potrwa to krócej niż bujanie się z przekazami. By nie wspomnieć, że jest tańsze i łatwiejsze.

KMK
? HEX$(6670358)

110

not an option

przechodze na tumiwisizm

111

not an option

Ok, to przelicz na nowo ceny - bez mojego udziału. Wycofuję się.

KMK
? HEX$(6670358)

112

+1 pens

przechodze na tumiwisizm

113

Ok, to przelicz na nowo ceny - bez mojego udziału. Wycofuję się.

drac030 eee nie wal tu fochow...podeslij kase na moje konto to wtedy wysle kase za nas obu ;]

"wszystko się kiedyś kończy......."

114

Ok, oferta Candle'a i tak jest sporo tansza od dowolnej innej. Jego wola czy chce miec konto czy nie (moze jest antyglobalista wojujacym?).
Dzieki za zalatwienie scalakow w tak dobrych cenach.

115

drac030 eee nie wal tu fochow...podeslij kase na moje konto to wtedy wysle kase za nas obu ;]

Dzięki za ofertę, ale nagła choroba babci nie pozwala mi kontynuować transakcji  :P

KMK
? HEX$(6670358)

116

jako ze jeszcze 2 osobom rozchorowaly sie babcie (bori, bitman) koszty przesylki z anglii do polski wzrosly z 11 do 13 pensow/uklad
mam nadzieje ze pomoru nie bedzie

przechodze na tumiwisizm

117

ja sie zastanawiam czemu niektorzy kupuja wersje procka i 6522 w wersji DIP ? :>

Dziwne nie ??? A co w tym dziwnego ? Są inne proce w obudowach dip które działają przy tych częstotliwościach (np Dallasowe wersje '51) i jakoś ludziska nie zgłaszają problemów....
A z tego co ja pamiętam to problemy z DIPami to mogą  być ale przy 100 MHz i wyżej.

118

Wnimanje, wnimanje!  :D Na http://pasiu.krap.pl/ kolejny apdejcik... Tylko uwaga: avik waży 39MB  8)  :D  :D  :D

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

119

no to juz wiemy jak wyglada slynna pasia stolowka :)

120

W morde - Niezly jest ten serwerek... Ciagnie mi 400kbajtow/s!

121

no... mi ciagnie 950 kbajtow/s

zalozyli w akademiku 100 Mbitow... co ja z tym zrobie? ;)

122

To macie zajebiście szybkie łącza internetowe Panowie  :D

psst... a może tu idzie o kilo...bity  ;)

nie marudz

123

Laoo: to mój złom nieraz z CD wolniej kopiuje? Burżuje wy jedne! A ja się muszę męczyć z transferem 4,7 KB/s.

[ Dodano: Śro Mar 30, 2005 20:41  ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość.  :rolleyes:

124

z http.de.scene.org mialem przed chwila 1.6 Mbajta/s... tez mnie to przeraza  ;) A za internet place dziesiec zlotych ale raj jest tylko do czerwca bo koncze studia i musze pozegnac sie z akademikiem  :(

125

no to ja kucam w tej chwili ;)

a sie podniecalem jak mi 60 KB zapodawalo.... ;)

nie marudz