1

czy ktos dysponuje?

szczegolnie interesuje mnie zastosowanie tych 6 dipswitchy. nie jestem w stanie zmusic mojej do pracy - uzyskuje tylko (w zaleznosci od polozenia dipswitcha nr 2) dzwiek inicjowanej stacji (badz nie), natomiast czarnosc ekranu nie znika i kontakt z komputerem jest znikomy i ciekaw jestem, czy to moze ustawienie tychze jest niedobre czy tez moja karinka jest juz nieswieza...

--
= krap.pl =

2

dip 2 odpowiada za numer stacji w sys.

co za problem? 64 kombinacje, pol godiznki dip swiczenia i stacja ruszy ;-)

ja bym tego nie robil. a nuz sie cos zdu...y

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

3

znajac trwalosc tych dipswitchy to po 64 kombinacjach beda sie kwalifikowac do wymiany :D
coprawda mam niby schemat do karin maxi i pliki do programowania eproma i gal'a ale zero opisu switchy.. trzeba by bylo analizowac program :(
albo.. napisac do jsoboli...

btw... ktos by chcial opis jak podlaczyc naped 3.5" do toms710/720 tudziesz innych wykozystujacych pctowy naped?

przechodze na tumiwisizm

4

Mam skany (w JPGach) instrukcji do karinki. Spakowane zajmuje 20 MB.

5

podeslij a na dniach bedzie na serverze atari.art.pl

"wszystko się kiedyś kończy......."

6

A ten serwer dziala?

7

na dniach bedzie

to znaczy ze bedzie dzialac na dniach ;] bo azbest juz niby dostal reszte sprzetu ;] i obiecal ze w weekend bedzie juz online .

8

btw... ktos by chcial opis jak podlaczyc naped 3.5" do toms710/720 tudziesz innych wykozystujacych pctowy naped?

Ja bym był zainteresowany - masz jakąś ciekawą dokumentację na ten temat ? ;)

9

tyle co sam wypraktykowalem na vidolowym tomsie, tak czy inaczej jedyne zmiany jakie nalezy wykonac dotycza samego napedu, a nie elektroniki stacji
jedyna wada takiego rozwiazania jest ciagle zalaczony silnik obracajacy dyskiem, ale da sie to obejsc przy minimum hardware
tak czy owak, jak vudol nie umoczy mordy i przyjdzie jutro, to bedzie okazja zrobic to jeszcze raz

przechodze na tumiwisizm

10

No to gdzie mam podesłać instrukcję ???

11

stryker(at)wp.pl

12

mi!! mi!!
wrzuc na candle@alan.umcs.lublin.pl, wystawie ja do sciagniecia

przechodze na tumiwisizm

13

ja chetnie na krap@krap.pl

--
= krap.pl =

14

Krap: pozycje on:
1. Odczyt wstępny ze stacji dołączonej do złącza szeregowego. KM jako druga
2. Autokonfiguracja - sterownik sam sprawdza
3. Szybkość kroku głowicy w napędzie nr 2 - 3ms
4. -"- w nap. 1 - 3ms
5. Napęd 2 ma 80 ścieżek
6. Napęd 1 ma 80 ścieżek
Według mnie - ustaw 2 na auto i mały tips: uruchom kompa ze zwykłej stacji (przy bootowaniu trzymaj wciśnięty klawisz SELECT - wtedy stacja KARIN automatycznie ustawia się jako napęd numer 2 - z mydosem i potem popróbuj się bawić z napędem numer 2 - czyli z Karin. Jeżeli zmieniłeś napęd - możesz mieć zły kwarc taktujący lub potrzebna będzie regulacja mechaniczna prędkości obrotowej napędu.
Pozdtrawiam.

Sikor umarł...

15

Widzę Sikor pospieszył z pomocą :)

Instrukcja się wysyła. Stryker może już odebrać w całości. Reszta poczekać na ostatnią część (nie mogę wysłać w całości bo mi się mailer cosik wywala z "naruszenie ochrony pamięci").

16

http://alan.umcs.lublin.pl/~candle/karin/
podziekowal

przechodze na tumiwisizm