Mikey: odpowiadając na twoje pytanie. Wiele razy byłem zmuszony używać dyskietki. Jak jeszcze nie miałem PCta. Jak miałem PCta, ale nie miałem jeszcze SIO2PC. (Z góry mówię, że zgadzam się z zarzutem, że dzisiaj prawie każdy ma PCta (PRAWIE) i dość łatwo zdobyć SIO2PC.) Jak mi się PCet zdymił. Jak nie miałem do PCta dostępu. Jak mam atarkę gdzieś targać - nie zamierzam targać też grzyba. Na laptopa mnie nie stać i w najbliższym czasie nie będzie. Jak są problemy i chcę dociec ich źródła - wtedy dla mnie odpada emulator, czy SIO2PC. Jak chcę odpalić program, który jest zabezpieczony, a nie mam skrakowanej wersji. Jak chcę poczuć klimat. Jak pracuję na atarce dłużej - wyłączam wtedy PCta, bo monitory mi interferują, latają paski i łeb mi nap***. Ew. jak PCet jest zajęty czymś innym/przez kogoś innego i nie mam możliwości użycia go jako stacji. To ostatnie co prawda u mnie rzadko się zdarza, ale u niektórych może i nawet często.
Argument z Kaszlem nie jest bez sensu, nie interesuje mnie przyczyna, dla której mam problemy z obejrzeniem produkcji na swoim sprzęcie, interesuje mnie, że mam problemy. Jedne mogą być większe, inne mniejsze, ale to inna sprawa.
Natomiast nie rozumiem twojego pytania odnośnie loadera i wielu małych plików. Owszem, wiele razy musiałem ich używać - jak koder tak złożył demo, ale chyba nie o to ci chodziło?
Napisalem 'będą' a nie 'są' to primo.
Ja też nie napisałem, że są, tylko że będą. Więc nie rozumiem tego primo.
Lao: Na co piszesz demo ma podstawowe znaczenie, ale już o tym wspomniałem.
= = = = = = = = = = = = = =
Co do wielodyskowych dem, to Overmida tu nie uznam, tzw. "trzecia strona" nie stanowi żadnej całości z pierwszą częścią. No więc mamy "HALLE PROJECT". Faktycznie.
Nie mam nic przeciwko rozwijaniu Atari, sam za jego rozwojem użyłem argumentu, że PC rozwijało się w taki sposób. Więc proszę mi nie imputować rzekomo "religijnych" argumentów. Odróżnijmy tylko, czy piszemy produkcję na sprzęt (w miarę) powszechny, czy dla siebie i jeszcze dwóch innych zapaleńców (żeby nieco przejaskrawić). Nikomu nie bronię niczego pisać, poddaję tylko pod rozwagę owym piszącym (oby piszącym).
[ Dodano: Czw Mar 10, 2005 21:51 ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość. :rolleyes: