Zmienic DS0 na DS1 to trzeba, owszem, ale obrocenie kabelka flopa jest zbedne (tak jest przynajmniej w przypadku mojego Falcona, ST niestety nie mam pod reka zeby sprawdzic)
Hm, a jesl chodzi o SIO2PC - a la cos na ST - to nie wiem czy o to chodzilo? (Bo moze chodzi o podlaczenie ST do PC?).
Zasadniczo jest kilka mozliwosci podlaczenia ST do PC:
1. PARCP - transmisja po LPT, na ST wyciagnalem 30KB/sec. Jak PC ma port bi-directional to kabelek jest bajecznie prosty, jest wersja pod linuxa, mozliwe transfery Atari-Atari, Atari-PC, PC-PC
2. HD_DMN - lepsze od PARCPa pod wzgledem ze mozna sobie dyski PC zmapowac na ST. Niestety kabelek bardziej skomplikowany, w zwiazku z czym nie udalo mi sie go odpalic.
3. Ghostlink - transfer przez RS232C, a wiec koszmarnie wolny na ST (srednio do 2KB/sec), mapuje dyski i katalogi z PC na ST. Niestety nie wszystkie operacje na dysku PC sa mozliwe (nie da sie np. uruchomic programu).
4. Ethernec - adapter NE2000 do ST/Falcon/TT. Dalej jak sobie ustawisz. Transfer od 100KB/sec w gore.
Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio