Ostatnio poruszono temat Atari na PS2: http://atariarea.histeria.pl/forum/viewtopic.php?t=2852. Może by tak KTOŚ ruszył cztery litery i dostosował emulator Atari800 na smartphony z Symbianem >6.1 ??? Istnieją już emulatory ZX Spectrum, C64 a nawet M.A.M.E. Czemu nie miało by być Atari. Nie wnikam w możliwość ewentualnego "niewyrabiania się", np. emulator MAME zacina swój śpiew jak dotąd ...  Spectrian (ZX Spectrum) chodzi nawet lepiej niż zwykłe OK ... E32Frodo (C64) też daje radę :) No wiem, potrzebny telefon, czas, umiejętności itp. C++ SDK jest gratis więc tutaj nie ma problemu :-) Dobra, dobra powiecie ale kto ma taki telefon i po co to wszystko :) Pozwolicie że na to pytanie nie odpowiem  :lol: Generalnie, po to są emulatory żeby emulować i tyle. Na zachętę dołączam zdjęcia z odpalonymi przeze mnie emulcami (EEMAME (MAME) - Frogger oraz Spectrian (ZX Spectrum) - Commando).

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2

a nie taniej wychodzi kupno real sprzęta na allegro? ;)

I Ty zostaniesz big endianem...

3

jakiego sprzęta masz na myśli, atari ??? i co wsadzę go sobie do kieszeni  :lol:

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

4

"wyobraź sobie boisko..."

a na serio - znajdź może kogoś obeznanego z Symbianem i zaczep go o to...

i nie sugeruj za każdym razem, że nikt tu nic nie robi, bo sam akurat robisz najmniej - nie żebym się czepiał, ale tak jakoś...

I Ty zostaniesz big endianem...

5

przeciez czlowieka glowa moze rozbolec od wlepiania oczu w tak male gowienko

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

6

Wybrałeś sobie najgorszy telefon z możliwych :-D 6600 to mega góffno. Ma taki zaburaczony firmware, że się żygać chce... Pozatym pod symbiana pisze się naprawde ciężko. Kup sobie motorole mpx 200 z win ce i będziesz miał bez problemowo wszystkie porty ...

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

7

eee tam, bylem b. zadowolony ze swojej 7650 z Frodo i Cybernoidem na pokladzie.
Ale niestety sie zepsula.

Co by w sumie potwierdzalo teze przedmowcy :]

http://www.5oft.pl/

8

eee tam, bylem b. zadowolony ze swojej 7650 z Frodo i Cybernoidem na pokladzie.
Ale niestety sie zepsula.

Co by w sumie potwierdzalo teze przedmowcy :]

Na 7650 też jest zabugowany firmware ;) przez wycieki pamięci musiałem troche się spocić ...

9

Wybrałeś sobie najgorszy telefon z możliwych :-D 6600 to mega góffno.

to bardzo ciekawe i wystarczająco trafne spostrzeżenie  :lol: choć nie narzekam

Ma taki zaburaczony firmware, że się żygać chce...

nie wydalaj resztek pokarmu tylko wyluzuj i popraw firmware  :lol:

Pozatym pod symbiana pisze się naprawde ciężko.

ciekawe, ciekawe znafco ...  8O 

Kup sobie motorole mpx 200 z win ce i będziesz miał bez problemowo wszystkie porty ...

no tak, bo tak najprościej  :? no more win ce

PIN ready logo

10

Ma taki zaburaczony firmware, że się żygać chce...

nie wydalaj resztek pokarmu tylko wyluzuj i popraw firmware  :lol:

Pozatym pod symbiana pisze się naprawde ciężko.

ciekawe, ciekawe znafco ...  8O 

Kup sobie motorole mpx 200 z win ce i będziesz miał bez problemowo wszystkie porty ...

no tak, bo tak najprościej  :? no more win ce

1. Ciekawe jak mam poprawić firmaware nikii ? Ciekawe po co ?
2. Skąd wnosisz, że nie jestem znawcą ?
3. I tak symbian w końcu zdechnie :-D

11

1. Ciekawe jak mam poprawić firmaware nikii ? Ciekawe po co ?
2. Skąd wnosisz, że nie jestem znawcą ?

no comments i nie bierz wszystkiego dosłownie  :lol:

3. I tak symbian w końcu zdechnie

podobnie jak Flakon czyli tak jak wszystko na tym świecie  :? a wtedy świat opanuje win ce  :lol:

PIN ready logo

12

Grzeniu: nie biore wszystkiego dosłowinie ;) Nokii nie lubie po prostu dlatego, że przez miesiąc szukałem sposobów, żeby obejść wszystkie jej bugi. Stresu ile miałem przy tym w pracy nikt mi nie wróci ;) Dlatego nie lubie tej marki.
A to, że na symbiana pisze sie naprawde specyficznie to powie Ci każdy, który coś próbował napisać.

13

Dlatego nie lubie tej marki.

to jaka marke lubisz ? :> samsung, siemens ??  no i zdradź co ty tam wogole robisz przy tych phonach :)

"wszystko się kiedyś kończy......."

14

Dlatego nie lubie tej marki.

to jaka marke lubisz ? :> samsung, siemens ??  no i zdradź co ty tam wogole robisz przy tych phonach :)

Hehe, tak w zasadzie to nie lubie żadnej, bo w J2ME nikt się nie trzyma żadnych specyfikacji. A przy phonach zajmuje się pisaniem gierek.

15

przeciez czlowieka glowa moze rozbolec od wlepiania oczu w tak male gowienko

wbrew pozorom gówienko nie jest takie małe  8)

PIN ready logo

16

Sqward dobrze prawi. Przesiadz sie na cos z win ce, moze nawet pokusic sie o jakiegos mda. Wtedy emulatorek malego atari i duzego masz w kieszeni. Dziala bardzo fajnie, nawet z niektorymi demkami sobie radzi nienajgorzej (TH3, TH4, Numen) :) jednym slowem bedac w biedzie, z dala od oryginalnej atarki da sie przetrwac jesli juz tak bardzo zalezy ci na atarce w kieszeni ;)

ślamk!

17

sie porobiło...Ci co kiedyś tak dissowali na Windowsa teraz nie moga sie bez niego obejść...nawet w wersji na dresofonki...ale ten świat sie skomercjalizował...(Orneta 1994: "Windows to k**wa...")nawet taki pan z Pandemonium bedący kiedys wielkim wojownikiem za sprawe 68030 teraz siedzi na klonie i wyznaje religie "start>programy>quake>..." ;)

gep/lamers^dial

18

z Microsoftem nikt jeszcze nie wygral, poddaj sie ... :)

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

19

a ja mam nokie 9210 i chwalę sobie symbiana i wyświetlacz tu całkiem całkiem, więc proszę win800 choćby w takiej formie by choć otwarł managera, rive raid i moon patrol  ;)

Żyję bo Bóg tak chciał.

20

mirusvf: to daj numer tego telefonu na priv (lub jakis inny namiar na kontakt) bo na mejla nie odpowiadasz. Mam kilka pytanek w sprawie forevera. ;)

ślamk!

21

sie porobiło...Ci co kiedyś tak dissowali na Windowsa teraz nie moga sie bez niego obejść...nawet w wersji na dresofonki...ale ten świat sie skomercjalizował...(Orneta 1994: "Windows to k**wa...")nawet taki pan z Pandemonium bedący kiedys wielkim wojownikiem za sprawe 68030 teraz siedzi na klonie i wyznaje religie "start>programy>quake>..." ;)

No niestety czasu się zmieniają. Jakby mi ktoś 5 lat temu powiedział, że będe peca jako głównego kompa używał to bym się puknoł w czoło. Szkoda, ale niestety nic nie poradzimy :(

22

sqward: czasami nie robisz dla/w break point ???

PIN ready logo